Tussen de vissen: snorkelen en duiken in eigen land

Tussen de vissen: snorkelen en duiken in eigen land
Getty Images

Zou je erg graag leren snorkelen of wilde je altijd al eens een initiatie duiken volgen? Dan hoef je daarvoor helemaal niet naar het buitenland te reizen. Ook in België kun je je eerste lessen volgen. Spannend!

Snorkelen en duiken in Beringen

Op de be-MINE site in Beringen kun je heel wat avonturen beleven. Ook duikcentrum TODI is er een van de fijne trekpleisters. Wil je de wondere onderwaterwereld beter leren kennen? Dan is een initiatie snorkelen of duiken vast wel je ding.

Snorkelen

Heb je nog nooit gesnorkeld? Dan is het misschien beter om eerst een van de initaties te volgen. Heb je het al eerder gedaan? Dan is de enige voorwaarde nog dat je zeker beschikt over een geldig zwembrevet. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten steeds begeleid worden door een snorkelende volwassene.

Duiken

Hoe graag je ook het diepe in zou willen gaan, duiken is toch echt een sport waarbij je eerst ervaring moet leren opbouwen. Wie wil starten met duiken, kan in het centrum eerst terecht tijdens een van de initiaties. Zo leer je de kneepjes van de sport, leer je veilig omgaan met je materiaal en kun je ook op een verantwoorde manier het water in gaan. Heb je al een duikbrevet? Dan ben je welkom om je plaatsje tussen de vissen te reserveren.

Ook leuk: volg een les helmduiken of volg een zeemeerminles

Ja, je leest het goed. Je door het water bewegen als een echte zeemeermin, ook dat kun je leren in dit bassin. Elke derde zondag van de maand kun je er, mét vin, het water in en je even helemaal Ariël wanen. Liever wat nostalgie? Dan is een initiatie helmduiken echt wel iets voor jou. Je hoeft er geen duikervaring voor te hebben en je les wordt gecombineerd met een snorkelsessie.

Meer informatie over alle duik- en snorkelsessies, de verschillende voorwaarden, regels en de kostprijs van elke initiatie kun je hier nalezen.

Toch liever op het droge?

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)