Getty Images

6 kinderwandelingen in de kijker: samen op ontdekking

Ben je op zoek naar een manier om je ukken ook deze vakantie nog te overtuigen van een fijne wandeling? Dan kunnen we je zeker en vast deze kinderwandelingen aanraden. Fijn voor klein én groot!

Kinderwandelingen op maat voor instant wandelplezier

Kies voor een prikkelpad

Een prikkelpad doet wat het je belooft: het prikkelt je zintuigen onderweg. Perfect om je kinderen enthousiast te maken voor een wandeling, want er valt altijd wel iets te beleven op je route.

Op zoek naar wat inspiratie?

  • In Provinciedomein Het Vinne kun je een Zintuigenbeleefpad volgen.
  • Ook in Beringen kun je een fijne wandeling volgen, die bovendien makkelijk toegankelijk is voor een rolstoel of kinderwagen.
  • Liever naar West-Vlaanderen? In Brugge kun je je zintuigen ook volop laten prikkelen.

De berenwandeling

Een extra leuke wandeling voor de allerkleinsten die al heel wat kinderhartjes sneller deed slaan. Deze tocht is een absolute topper om de fantasie van je kleuter aan te wakkeren. Hier beschreven we eerder al wat je er net van kunt verwachten.

Blotevoetenpad

Er bestaan ondertussen al heel wat verschillende blotevoedenpaden en stuk voor stuk zijn ze elke keer weer de moeite waard. Hier selecteerden we voor jou 4 avontuurlijke blotevoetenpaden voor een onvergetelijke namiddag in de natuur.

Het trollenpad

Bestaat er iets magischer dan de wereld van fantasiefiguren? In recreatiedomein De Schorre in Boom kun je rondwandelen tussen reusachtige trollen. Hoe dat net in elkaar zit en wat je allemaal kunt beleven, dat lees je in dit artikel.

Het pagadderpad

Het pagadderpad is een echt beweegpad op kindermaat. Je kinderen worden tijdens de wandeling gestimuleerd om al hun energie te gebruiken. Balanceren, rennen als een vos, natuurdarts met dennenappels: het zijn maar enkele dingen die ze onderweg kunnen doen. Lees hier alle info over de route en neem zeker nog eens de tips en regels door voor je vertrekt!

Het totterpad

in Meerhout trek je met het hele gezin op pad in de voetsporen van Bernard de bever. Onderweg kruip je in een vogelnest, moet je boomstammetjes beklimmen en volg je een avontuurlijk totterparcours. Deze wandeling van 2 km is ideaal voor kinderen vanaf drie jaar. Lees er hier meer over.

Nog meer leuke uitstaptips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content