Beestjespret: 3x wandelroutes langs loslopende dieren

Beestjespret: 3x wandelroutes langs loslopende dieren
Getty Images

Voor natuurliefhebbers is het spotten van een dier onderweg toch altijd nog een tikkeltje leuker. Deze drie wandelroutes sturen je langs loslopende dieren. Zo beleef je de omgeving écht op z’n best. Van grazende Galloways tot pittige vuursalamanders, ontdek jij ze allemaal?

Loslopende dieren spotten tijdens deze drie wandelroutes

De Drongengoedbos wandelroute: maak kennis met Konikspaarden, Galloways én schaapjes

In Drongengoedbos wemelt het van de prachtige dieren die zich maar wat graag schuilhouden tussen de dichte bossen. Terwijl je wandelt kom je al snel Konikspaarden tegen, die in groep de vegetatie in het bos kort houden. Ook de Galloways komen je nieuwsgierig begroeten. De grote, krachtige runderen kunnen imposant overkomen, maar ze zijn heel zachtaardig en je hoeft dus echt niet bang voor ze te zijn. Deze koeien grazen met veel plezier in de weilanden in de omgeving. Indrukwekkend! Wist je trouwens dat je tussen april en november ook een herderin met maar liefst 200 schaapjes tegen kunt komen? Zij helpen de paarden en koeien met grazen.

De volledige route downloaden? Klik hier en… vertrekken maar!

De Bos t’Ename wandelroute: nog meer grazende koeien en paarden

Kun je maar geen genoeg krijgen van wandelroutes met loslopende dieren? Dan moet je zeker ook eens naar Ename gaan voor de wilde koeien en paarden. Ook tijdens de wandelroute door het bos spot je er heel wat koeien en paarden die druk grazen tussen de bomen en in de weilanden. Ze zorgen er voor de perfecte verhouding aan diversiteit tussen fauna en flora. Ename ken je vast ook van het abdijbier en de bijhorende kaas. Stop dus zeker even in een plaatselijk café om deze lekkernijen te degusteren.

Klik hier om de volledige route te bekijken en te downloaden.

Het Burreken wandelroute: favoriete plekje van exmoorpony’s en vuursalamanders

Ook in Maarkedal is het een en al dierenpret dat de klok slaat! Tijdens de Burreken wandelroute kruis je het pad van prachtige exmoorpony’s. Deze kleine, maar sterke pony moet je zeker even bewonderen, want wist je dat er wereldwijd maar 2000 exemplaren meer van rondlopen? Ook Gallowayrunderen kun je hier zij aan zij zien grazen in het landschap. Heb je nog iets meer geduld en durf je ‘s nachts terugkomen? Dan spot je misschien wel een van de zeldzame vuursalamanders. Deze diertjes kun je enkel nog in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant spotten, maar ze zijn verdomd schichtig en schuw.

De volledige wandelroute kun je hier bekijken en downloaden.

Bron: routen.be

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Nog meer vakantieplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)