Zo vind je jouw perfecte uitstapmaatje

Zo vind je jouw perfecte uitstapmaatje
Getty Images

Woon je alleen en ben je het eigenlijk gewend om de meeste dingen in je eentje te doen? Dan ben je vast niet de enige! Misschien wordt het wel tijd om het perfecte uitstapmaatje te vinden. Iemand waarmee je samen dingen doet, gewoon, omdat jullie het beiden leuk vinden.

De voordelen van een uitstapmaatje

  • Natuurlijk kun je heel wat activiteiten makkelijk in je eentje doen. Daar is ook absoluut niets mis mee. Maar er zijn vast ook wel wat mensen die net zo goed de dingen die jij leuk vindt, alleen doen. Dus waarom doe je het dan niet gewoon samen?
  • De visie van iemand anders zorgt ervoor dat jouw blik ook zal verruimen. Samen praten over wat je net ziet of doet, werkt erg verfrissend.
  • Je bent makkelijker aanspreekbaar en leert vanzelf ook andere mensen kennen en hoewel je waarschijnlijk nog steeds in je nopjes bent alleen, kan gezelschap af en toe meer dan welkom zijn.

Tips om jouw uitstapmaatje te vinden

Zoek het niet te ver

Je kent vast wel wat mensen in je buurt die ook houden van bijvoorbeeld een wandeling in de natuur of een museumbezoekje. Trek je stoute schoenen aan en stel voor om samen eens op pad te gaan. Je kunt er een maandelijkse gewoonte van maken. Bovendien zijn er ook heel wat lokale verenigingen die eenmalige activiteiten organiseren zonder dat je daarvoor aanwezig moet zijn op elke activiteit. De kans dat je daar iemand ontmoet met dezelfde ingesteldheid is erg groot.

Aansluiten bij een tour

Heel wat musea en steden werken met begeleide gidsentours. Vaak is het zo dat je iedereen in groep ziet schuifelen, maar die groep bestaat dikwijls ook gewoon uit individuele bezoekers die samen een rondleiding volgen. Kijk even naar de mogelijkheden en sluit je aan bij een van de rondleidingen. Het is een makkelijke manier om mensen te leren kennen met dezelfde interesses.

Vriendinnen dankzij Libelle

Ook bij Libelle vinden we het erg fijn om mensen samen te brengen. Via het platform Libelle Vriendinnen kun je makkelijk mensen met dezelfde interesses terugvinden. Hou jij van mountainbiken of zou je eigenlijk wel op pad willen gaan met iemand die net zoveel van shoppen houdt als jij? Sluit je dan aan bij een van onze groepen en sla een kennismakend praatje.

Lekker ongedwongen

Wanneer je alleen op pad bent, ontmoet of zie je vast mensen die net zoals jij alleen onderweg zijn. Nee, je hoeft natuurlijk niet dwangmatig mensen aan te spreken, maar vaak start een fijn gesprek en een prille vriendschap met een simpele begroeting onderweg. Test het eens uit. Vlei je neer op een terrasje en sla een praatje met een van je terrasgenoten. Je zou ervan versteld staan hoe mensen toch openstaan voor een fijn gesprek.

Die ene fijne workshop

Ben je een bezige creatieve bij? Dan heb je vast al heel wat leuke workshops zien opduiken. In heel wat steden kun je bij creatieve ondernemers met gemak een namiddag of avond vullen vol workshopplezier. Daarvoor hoef je helemaal niet met twee te zijn, heel wat mensen komen ook alleen naar zo’n plek, gewoon omdat ze genieten van creatief bezig zijn. Dé perfecte plek dus om iemand te leren kennen waarmee je misschien leuke ideeën kan uitwisselen of waarmee je later andere workshops of uitstapjes mee kunt plannen.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Op zoek naar leuke uitstapjes?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)