Mijn lichaam na de menopauze: 8 lezeressen openhartig

Mijn lichaam na de menopauze: 8 lezeressen openhartig

De menopauze komt bij de ene heel heftig binnen, en verloopt bij de andere bijna geruisloos. Acht vrouwen vertellen over wat die hormonale rollercoaster allemaal heeft teweeggebracht.

Hilde (55) …

… heeft vooral moeite met de veranderingen van haar lichaam.

“Mijn boezem is voller, er staat al eens een knoopje van mijn blouse open”

menopauze ervaringen

Hilde: “Zonder dat ik het wist, zat ik vijf jaar geleden in de menopauze. En ik moet eerlijk bekennen dat ik maar weinig merk van die hormonale rollercoaster. De vaginale droogte, het geen zin meer hebben in seks, de moodswings, daar merk ik voorlopig niets van. Gelukkig maar. Een paar jaar vóór mijn menopauze had ik wel last van opvliegers, overdag én ’s nachts. Achteraf besefte ik dat die vaak gelinkt waren aan stress en alcohol. Had ik één glaasje wijn op, dan lag ik ’s nachts badend in het zweet. Maar sinds ik dat weet, hou ik daar meer en meer rekening mee.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer weten over de menopauze? Lees er alles over in Libelle’s menopauzedossier, met o.a.:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)