Welke voedingssupplementen zijn nuttig in de menopauze?

Welke voedingssupplementen zijn nuttig in de menopauze?
Getty Images

De overgang doet heel wat met je lichaam. Je hormonale balans wordt flink door elkaar geschud, waardoor klachten als opvliegers en vermoeidheid je parten kunnen spelen. Zijn er bepaalde voedingssupplementen om je lichaam te ondersteunen tijdens de menopauze? We vroegen het aan menopauzeconsulente Chris Van Gaver.

Je lichaam in balans

“Om je goed in je vel te voelen tijdens de overgang moeten voeding, beweging en mindset in balans te zijn”, vertelt Chris. “ls dat het geval, dan pas kun je – indien nodig -supplementen toevoegen. Die dienen uiteraard niet als vervanging voor een gezonde levensstijl, maar kunnen je lichaam wel ondersteunen. Het is in elk geval een goede aanvulling op een goed uitgebalanceerd voedingspatroon.”

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer weten over de menopauze? Lees er alles over in Libelle’s menopauzedossier, met o.a.:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)