Het perfecte eyeliner-lijntje

Het perfecte eyeliner-lijntje

Eyeliner zet je ogen letterlijk en figuurlijk extra in de verf. Maar het lijkt vaak een onbegonnen en weinig succesvol make-upklusje. Gelukkig hebben we goed nieuws voor je: met deze trucs schitter jij binnenkort met een professionele look!

Breng dezelfde kleur oogschaduw aan als je eyeliner

Hierdoor zal je langer plezier hebben van je make-up, want het blijft beter zitten. Eerst breng je een lijntje op je ogen aan met een potloodje of met eyeliner. Laat het goed drogen en vervolgens breng je dezelfde kleur oogschaduw aan op dezelfde plek. Het lijntje blijft nu beter op zijn plaats.

Gebruik naast liquid eyeliner ook een oogpotlood

Niet gezegend met een vaste hand? Dan is dit een slimme oplossing. Eerst breng je een lijntje aan met het potloodje en vervolgens breng je de liquid eyeliner aan. Zo heb je een voorbeeldlijntje gemaakt dat het echte werk vergemakkelijkt. De eyeliner moet wel dezelfde kleur hebben.

Gebruik witte eyeliner

Een minder gepigmenteerde oogschaduw kun je meer leven inblazen door een basis van witte eyeliner op je ooglid aan te brengen. De kleur van de oogschaduw zal er zo uitknallen.

Maak je eigen eyeliner

Maak een dun kwastje nat en kies een mooie oogschaduw uit. Het natte penseel zal de pigmenten een beetje donkerder maken en de uitvoering zal scherper zijn.

Vaseline en een wattenstaafje

Is die perfecte, vloeiende lijn toch een probleem? Teken dan eerst een ruwe lijn en pas de fouten aan met wat vaseline en een wattenstaafje. Soms is het makkelijker om fouten te verwijderen dan ze proberen te voorkomen.

Vul de ruimtes tussen je wimpers ook met eyeliner

Voor een natuurlijke look is het slim om tussen de wimpers ook eyeliner aan te brengen. Het maakt de wimpers voller en de lijn vloeiender.

Zet eerst stipjes

Door eerst stipjes eyeliner te zetten en daarna de lijn te verbinden, zorg je voor een mooie rechte lijn. Let op dat de puntjes niet te groot zijn en dat ze dezelfde grootte hebben.

Het perfecte eyeliner-lijntje

  • Stap 1: Zet je elleboog op tafel zodat je een vaste hand hebt. Trek je huid een beetje strak.
  • Stap 2: Trek een eyelinerlijntje op je bovenste wimperrand, maar blijf weg van de hoeken. Zet eventueel kleine streepjes.
  • Stap 3: Trek nu een flinterdun lijntje vanaf je binnenste ooghoek en verbind dat met het lijntje dat je net zette.
  • Stap 4: Nu wordt het iets ingewikkelder. De ‘wing’, of het buitenste deel van je eyeliner, start op de denkbeeldige lijn tussen je buitenste ooghoek en het einde van je wenkbrauw. Hoe hoger je op deze lijn gaat, hoe dramatischer je look. Leg een visitekaartje tegen je wang om de grens te bepalen.
  • Stap 5: Zet eerst een stipje tot waar je de eyeliner wilt zetten. Verbind dit nu met de lijn die er al staat, van buiten naar binnen.
  • Stap 6: Vul eventueel nog wat op en maak de ‘wing’ dikker.

Zin in nog meer beautynieuws?

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)