Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

6x beautytips om je ogen groter te doen lijken

Door Jolien Thieleman

Mooie, grote ogen, volle wimpers en een stralende blik: het kan, met deze makkelijke, maar effectieve beautytips om je ogen groter te doen lijken!

In een ogenblik een open blik

1. De juiste oogverzorging

Een frisse blik begint bij de juiste verzorging. Oogcrèmes en -serums zijn er om de dunne huid rond je ogen extra te voeden, wallen minder te doen opvallen en (in het geval van een formule met anti-aging eigenschappen) fijne lijntjes te doen vervagen. Gebruik ze tweemaal daags na het reinigen, al tokkelend met je ringvinger rondom je ogen. Of breng rechtstreeks met de applicator aan.

Revitalift Filler Oogserum, L’Oréal Paris, € 18,95 bij Zalando.

2. Concealer

Een concealer licht de zone onder je ogen op en werkt eventuele wallen of oneffenheden weg. Je gebruikt het best een concealer die twee tinten lichter is dan je foundation. Hier lees je hoe je de juiste soort kiest voor je huid én hoe je ‘m vlotjes aanbrengt.

Kind & Free Concealer, Rimmel London, € 10,99 bij Kruidvat.

3. Wenkbrauwen

De juiste wenkbrauwvorm omlijst je gezicht en zorgt voor een frisse, open uitstraling.

  • Heb je lichte, dunne wenkbrauwen? Zet ze dan eventueel wat kracht bij met een wenkbrauwgel, -poeder of -potlood. Hoe je dat doet, legt beautyredactrice Sanne uit in deze video.
  • Heb je eerder donkere, vollere wenkbrauwen? Epileer dan niet zomaar in het wilde weg, maar laat ze ontharen door de wenkbrauw- of schoonheidsspecialiste. Eens ze in vorm zijn gebracht, kun je eventuele verdwaalde haartjes zelf wegplukken met een pincet.

i.am.klean BrowXpert

BrowXpert, i.am.klean, € 19,99.

4. Oogschaduw

Door met enkele tinten oogschaduw te werken, creëer je diepte en kun je je ogen optisch vergroten.

  • Breng een lichte kleur aan over je bewegend ooglid en zet met een donkerdere tint je buitenste ooghoek en het buitenste stukje van je arcadeboog aan.
  • Werk met kleuren die mooi bij elkaar passen (zoals lichtroze en taupe) en laat ze met een zachte oogschaduwborstel naadloos in elkaar vloeien, zodat je geen harde lijnen meer ziet.
  • Om je ogen extra op te lichten, kun je een dotje reflecterend glanspoeder in je binnenste ooghoek zetten. Ook een vleugje highlighter onder je wenkbrauwen lift je ogen.

5. Oogpotlood

Hoewel een zwart kohlpotlood definitie geeft aan je oog, kan een huidkleurig potloodlijntje op de waterlijn wonderen doen. Dat vergroot je kijkers, omdat het wit van je oog zo een beetje ‘verlengd’ wordt.

Ook een fijne eyeliner op de bovenste wimperrand mist z’n effect zeker niet. Het laat je wimpers voller lijken en geeft je blik een mooi extraatje. Zorg ervoor dat de lijn niet te dik is, want dat maakt je ogen dan weer kleiner. Kies voor een strakke winged eyeliner, of breng een beetje oogpotlood aan en vervaag het zachtjes met een wattenstaafje.

6. Mascara

Mascara zet je wimpers mooi in de verf. Het opent je blik, laat je er wakker uitzien en zorgt voor optisch grotere ogen. Investeer in een exemplaar die je wimpers van volume, lengte en krul voorziet. Breng eventueel twee laagjes aan voor een extra volumineus effect.

Sensitive But Wow Volume Mascara, Essence, € 3,59 bij Kruidvat.

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!