9x beautytips om je ogen groter te doen lijken

Door Jolien Thieleman

Mooie, grote ogen, volle wimpers en een stralende blik: het kan, met deze makkelijke, maar effectieve tips om je ogen groter te doen lijken!

Grote ogen in een ogenblik

1. De juiste oogverzorging

Een frisse blik begint bij de juiste verzorging. Oogcrèmes en -serums zijn er om de dunne huid rond je ogen extra te voeden, wallen minder te doen opvallen en (in het geval van een formule met anti-aging ingrediënten) fijne lijntjes te doen vervagen. Gebruik ze tweemaal daags na het reinigen, al tokkelend met je ringvinger rondom je ogen. Of breng ze rechtstreeks met de applicator aan.

Hydraterende ooggel, Weleda, € 14,99

2. Concealer

Een concealer licht de zone onder je ogen op en werkt eventuele wallen of oneffenheden weg. Breng ‘m in stipjes aan: begin naast de binnenste ooghoek en volg de vorm van je oogkas. Vervaag het product met een kwast, je vingers of een make-upspons tot je geen overgang meer ziet tussen de concealer en je foundation of huid.

Facefinity Concealer, Max Factor, € 14,99 bij Kruidvat

3. Wenkbrauwen

Mooi gevormde wenkbrauwen omlijsten je gezicht en zorgen voor een frisse, open uitstraling.

  • Heb je lichte, dunne wenkbrauwen? Zet ze dan eventueel wat kracht bij met een wenkbrauwgel, -poeder of -potlood. Hoe je dat doet, legt beautyredactrice Jolien uit in deze video.
  • Heb je eerder donkere, vollere wenkbrauwen? Epileer dan niet zomaar in het wilde weg, maar laat ze bijwerken door de wenkbrauw- of schoonheidsspecialiste. Eens ze in vorm zijn gebracht, kun je verdwaalde haartjes zelf wegplukken met een pincet.

Wenkbrauwpotlood, April, € 8,90 bij Di

4. Oogschaduw

Door met enkele tinten oogschaduw te werken, creëer je diepte en kun je je ogen optisch vergroten.

  • Breng een lichte, glanzende kleur aan over je bewegend ooglid.
  • Zet met een donkerdere tint je arcadeboog en de buitenste ooghoek aan.
  • Werk met kleuren die mooi bij elkaar passen (zoals lichtroze en taupe) en laat ze met een zachte oogschaduwborstel naadloos in elkaar vloeien, zodat je geen harde lijnen meer ziet.

Oogschaduwpalet, BE Creative Make-Up, € 19,95 bij ICI Paris XL

5. Highlighter

Om je ogen extra op te lichten, zet je met je vinger een stipje highlighter of glanspoeder in je binnenste ooghoek. Een vleugje onder het staartje van je je wenkbrauwen geeft een liftend effect en doet je ogen optisch groter lijken. Een waaierkwast is daarvoor ideaal: zo pik je maar weinig poeder op, wat zorgt voor een subtiel resultaat.

More Than Glow Highlighter, Catrice, € 4,49 bij Kruidvat

6. Oogpotlood

Zwart verkleint, wit vergroot. Daarom kan een huidkleurig potloodlijntje op de waterlijn wonderen doen. Het doet je ogen groter lijken, omdat het wit van je oog zo een beetje ‘verlengd’ wordt. Kies voor waterproof zodat het lijntje langer blijft zitten.

ogen groter

Extreme Drama Eyeliner Pencil, Kruidvat, € 2,99

7. Eyeliner

Ook een fijne eyeliner op de bovenste wimperrand mist z’n effect zeker niet. Het laat je wimpers voller lijken en geeft je blik een mooi extraatje. Zorg ervoor dat de lijn niet te dik is, want dat maakt je ogen dan weer kleiner. Breng een beetje oogpotlood aan en vervaag het zachtjes met een kwast of wattenstaafje.

ogen groter
LASTING PRECISION AUTOMATIC EYELINER AND KHOL 13

Lasting Precision Automatic Eyeliner, KIKO Milano, € 7,99

8. Wimperkruller

Vooraleer je mascara op je wimpers aanbrengt, kun je ze krullen met een wimperkruller: je wipt er je wimpers mee omhoog, waardoor je ogen groter lijken en je mascara nog meer effect zal hebben.

  1. Hou de wimperkruller wijd open met je duim en wijsvinger.
  2. Neem de wimpers van bovenuit met een scheppende beweging vast. Het kan helpen om naar beneden in een spiegel te kijken.
  3. Knijp de kruller voorzichtig dicht. Als je iets voelt, zit je te dicht bij je ooglid en plaats je ‘m best iets verder.
  4. Knijp ‘m voor zo’n 5 à 10 seconden goed dicht.
  5. Heb je lange, rechte wimpers? Krul de puntjes dan nog even apart. Let op dat je de wimperkruller niet ingedrukt houdt terwijl je ‘m verplaatst, want zo zou je je wimpers kunnen beschadigen.
ogen groter

Wimperkruller, Di, € 4,99

9. Mascara

Mascara zet je wimpers mooi in de verf. Het opent je blik, laat je er wakker uitzien en zorgt voor optisch grotere ogen. Kies voor een exemplaar die je wimpers van volume, lengte en krul voorziet. Breng eventueel twee laagjes aan voor een extra volumineus effect.

ogen groter

Intense Métamorphose Mascara, Yves Rocher, € 14,95

Videoproducer: Rien Delvaux • Camera en montage: Jill Verheyden • Tekst en productie: Jolien Thieleman

Meer beautyvideo’s:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!