6x beautytips om je ogen groter te doen lijken

6x beautytips om je ogen groter te doen lijken
Getty Images

Mooie, grote ogen, volle wimpers en een stralende blik: het kán, met deze makkelijke, maar effectieve beautytips om je ogen groter te doen lijken!

In een ogenblik een open blik

Niet iedereen is gezegend met grote ogen en lange wimpers à la Angelina Jolie. En dat hoeft ook niet, want met enkele eenvoudige trucjes maak je je kijkers optisch groter. Je lijkt meteen wakkerder en frisser, én je blik komt een pak beter tot z’n recht. Het enige wat je nodig hebt? Enkele beautyproducten die je vast in je badkamerkastje hebt liggen, een klein beetje geduld, én deze tips!

1 De juiste verzorging

Een frisse blik begint bij de juiste verzorging. Oogcrèmes zijn er om de dunne huid rond je ogen extra te voeden, wallen minder te doen opvallen en (in het geval van een formule met anti-aging eigenschappen) fijne lijntjes te doen vervagen. Smeer ‘m tweemaal daags na het reinigen, al tokkelend met je ringvinger rondom je ogen.

 

PS Spoel je vingertoppen na het smeren van je oogcrème niet meteen af, maar ga er nog eens mee rond je lippen. Waarom dat nuttig is, lees je hier.

 

Omega+ Complex Oogcrème, Paula’s Choice, € 36.

2 Concealer

Een concealer licht de zone onder je ogen op en werkt eventuele wallen of oneffenheden weg. Je gebruikt het best een concealer die twee tinten lichter is dan je foundation. Hier lees je hoe je de juiste soort kiest voor je huid én hoe je ‘m vlotjes aanbrengt.

 

Instant Anti Age Eraser Concealer, Maybelline, € 13,99 bij Kruidvat.

3 Wenkbrauwen

De juiste wenkbrauwvorm omlijst je gezicht en zorgt voor een frisse, open uitstraling.

  • Heb je lichte, dunne wenkbrauwen? Zet ze dan eventueel kracht bij met een wenkbrauwgel, -poeder of -potlood. Hoe je dat doet, legt beautyredactrice Sanne uit in deze video.
  • Heb je eerder donkere, dikkere wenkbrauwen? Epileer dan niet zomaar in het wilde weg, maar laat ze ontharen door de wenkbrauw- of schoonheidsspecialiste. Eens ze in vorm zijn gebracht, kun je eventuele verdwaalde haartjes zelf wegplukken met een pincet.

 

Wenkbrauwpotlood, i.am.klean, € 17,99.

4 Oogschaduw

Door met twee tinten oogschaduw te werken, creëer je diepte en kun je je ogen optisch vergroten.

  • Breng een lichte kleur aan over je bewegend ooglid en zet met een donkerdere tint je buitenste ooghoek en het buitenste stukje van je arcadeboog aan.
  • Werk met kleuren die mooi bij elkaar passen (zoals lichtroze en taupe) en laat ze met een zachte oogschaduwborstel naadloos in elkaar vloeien, zodat je geen harde lijnen meer ziet.
  • Om je ogen extra op te lichten, kun je een dotje reflecterend glanspoeder in je binnenste ooghoek zetten. Ook een vleugje highlighter onder je wenkbrauwen lift je ogen.

5 Oogpotlood

Hoewel een zwart kohlpotlood definitie geeft aan je oog, zweren heel wat make-upartiesten bij een wit of lichtkleurig potloodlijntje op de waterlijn of onderste wimperrand. Dat vergroot je kijkers, omdat het wit van je oog zo een beetje ‘verlengd’ wordt.

 

Ook een fijn lijntje eyeliner op je bovenste wimperrand doet wonderen. Het laat je wimpers voller lijken en geeft je blik een mooi extraatje. Zorg ervoor dat de lijn niet te dik is, want dat maakt je ogen dan weer kleiner. Kies voor een strakke winged eyeliner, of breng een beetje oogpotlood aan en vervaag het zachtjes met een wattenstaafje.

6 Mascara

Mascara zet je wimpers mooi in de verf. Het opent je blik, laat je er wakker uitzien én zorgt voor optisch grotere ogen. Investeer in een exemplaar die je wimpers van volume, lengte en krul voorziet. Breng eventueel twee laagjes aan voor een extra volumineus effect.

 

Major Lash Mascara, BE Creative Make Up, € 17,95 bij ICI Paris XL.

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)