6x tips om je ogen groter te doen lijken

6x tips om je ogen groter te doen lijken
Getty Images

Mooie, grote ogen, volle wimpers en een stralende blik: het kán, met deze makkelijke, maar effectieve tips die je ogen groter doen lijken!

In een ogenblik een open blik

Niet iedereen is gezegend met grote ogen en lange wimpers à la Angelina Jolie. En dat hoeft ook niet, want met enkele eenvoudige trucjes maak je je kijkers optisch groter. Je lijkt meteen wakkerder en frisser, én je blik komt een pak beter tot z’n recht. Het enige wat je nodig hebt? Enkele beautyproducten die je vast in je badkamerkastje hebt liggen, een klein beetje geduld, én deze tips!

Zo laat je je ogen groter lijken

1. De juiste verzorging

Een frisse blik begint bij de juiste verzorging. Net zoals je voor je gezicht dagcrème gebruikt, heb je er absoluut baat bij om een oogcrème te smeren. Het verschil tussen de twee? De textuur van een oogcrème is beter voor de fragiele huid rondom je ogen, én dikwijls bevat de formule anti-aging eigenschappen. Smeer ‘m tweemaal daags na het reinigen, al tokkelend met je ringvinger rondom je ogen. Hierna smeer je een dagcrème over de rest van je gezicht.

PS Spoel je vingertoppen na het smeren van je oogcrème niet meteen af, maar ga er nog eens mee rond je lippen. Waarom dat nuttig is, lees je hier.

2. Concealer

Een concealer licht de zone onder je ogen op en werkt eventuele wallen of oneffenheden weg, wat je ogen mooi groot doet lijken. Je gebruikt best een concealer die twee tinten lichter is dan je foundation. Hier lees je hoe je de juiste soort kiest voor je huid én hoe je ‘m vlotjes aanbrengt.

3. Wenkbrauwen

De juiste wenkbrauwvorm omlijst je gezicht en zorgt voor een frisse, open uitstraling. Geen wonder dat de wenkbrauw de laatste jaren zoveel aandacht kreeg in beautyland.

  • Donkere, borstelige wenkbrauwen zijn helemaal in, maar het kan zeker geen kwaad om ze een beetje te onderhouden. Laat je ze voor de eerste keer ontharen? Ga dan even langs bij een wenkbrauwbar of schoonheidsspecialiste die ze mooi in vorm brengt. Daarna kun je eventuele verdwaalde haartjes zelf wegplukken met een pincet.
  • Lichte, dunne wenkbrauwen werk je bij met een wenkbrauwgel, -poeder of -potlood om ze wat meer aan te zetten. Hoe je dat doet, legt beautyredactrice Sanne uit in deze video!

4. Oogschaduw

Door met twee tinten oogschaduw te werken, creëer je diepte en kun je je ogen optisch vergroten. Breng een lichte kleur aan over je bewegend ooglid en zet met een donkerdere tint je buitenste ooghoek en het buitenste stukje van je arcadeboog aan. Werk met kleuren die mooi bij elkaar passen (zoals lichtroze en taupe) en laat ze met een zachte oogschaduwborstel naadloos in elkaar overgaan, zodat je geen harde lijnen ziet.

Tip: zet een dotje reflecterend glanspoeder in je binnenste ooghoek. Dat licht je ogen aanzienlijk op, zonder er veel moeite voor te doen. Ook een vleugje highlighter onder je wenkbrauwen lift je ogen.

 

5. Oogpotlood

Hoewel een zwart kohlpotlood definitie geeft aan je oog, zweren heel wat make-upartiesten bij een wit of lichtkleurig potloodlijntje op de waterlijn of onderste wimperrand. Dat vergroot je kijkers, omdat het wit van je oog zo een beetje ‘verlengd’ wordt.

 

Ook een fijn lijntje eyeliner op je bovenste wimperrand doet wonderen. Het laat je wimpers voller lijken en geeft je blik een mooi extraatje. Zorg ervoor dat de lijn niet te dik is, want dat maakt je ogen dan weer kleiner. Kies voor een strakke winged eyeliner, of breng een beetje oogpotlood aan en vervaag het zachtjes met een wattenstaafje.

6. Mascara

Mascara zet je wimpers mooi in de verf. Het opent je blik, laat je er wakker uitzien én zorgt voor optisch grotere ogen. Investeer in een exemplaar die je wimpers van volume, lengte en krul voorziet. Breng eventueel twee laagjes aan voor een extra volumineus effect.

PS Let op met wimperkrullers, want ze doen je wimpers soms meer kwaad dan goed. Wil je er toch eentje gebruiken, wees dan heel voorzichtig. Het laatste wat je wilt, is dat je wimpers afbreken. Om je wimpers lang en sterk te laten uitgroeien, kun je de tips uit dit artikel toepassen.

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)