Zo gebruik je bronzer voor een stralende, zonnige teint

Zo gebruik je bronzer voor een stralende, zonnige teint
Getty Images

Een zonnige gloed, en dat het hele jaar door? Daar tekenen we voor! Met een bronzer tover je de zomer op je huid, en dat zónder zon.

Een zonnige teint

We schreven het al eerder: de zon op je snoet doet goed, maar kan in hoge mate en zonder zonnecrème erg schadelijk zijn. Zelfbruiner is een fijne optie om meer kleur in je gelaat te brengen, maar dat kan ook makkelijker met make-up. Bronzer is het magische product dat je in huis moet halen voor een zomerse, zonnige teint!

Welke bronzer past bij jouw huid?

Bronzers bestaan in verschillende tintjes en texturen. Poeder is de meest bekende, maar er zijn er ook in crème- en vloeibare vorm, met en zonder glans. Caroline Rigo, beauty-experte en oprichtster van Belgische cosmeticamerken Cent pur Cent en i.am.klean: “Of je best voor een crème- of poederbronzer gaat, is afhankelijk van je huidtype.

 • Een droge huid heeft baat bij een crèmebronzer, want die doet je huid er meer gehydrateerd uitzien. Een poeder met een glanzende of satijnachtige finish kan ook.
 • Een gemengde huid komt met een crème, poeder en vloeibare bronzer weg. Experimenteren is de boodschap.
 • Als je een vette huid hebt, dan kies je best voor een matterende poederbronzer. Vermijd glans, want dat kan vette zones benadrukken.
 • Acne of onzuiverheden? Kies dan voor een minerale poederbronzer. Die bevat geen talk en is dus perfect voor (acne)gevoelige velletjes. Je kunt ook perfect een minerale poederfoundation nemen die een tintje donkerder is, en ‘m zo gebruiken als bronzer.”

Voor welke tint kies je best?

Caroline Rigo: “Een bronzer dient in het algemeen om je teint op te warmen. Om die reden kies je de tint best niet te koel, en kijk je vooral naar je huidtype:

 • Heb je een lichte huid, dan staan perzikkleurige bronzers mooi. Vermijd te veel goudtinten in je bronzer, want dat kan snel gelig worden.
 • Heb je eerder een donker huidtype? Kies dan voor een bronzer met bruine en bronzige tinten. Die geven je teint meer diepte.”

5x succestips voor een mooi resultaat

 1. Caroline Rigo: “Kies voor een grote poederkwast voor een luchtig en natuurlijk resultaat. Met een kleine kwast kun je preciezer werken, maar hoe kleiner je kwast, hoe intenser het resultaat.
 2. Werk volgens de omgekeerde drie: vervaag wat bronzer aan je voorhoofd (vergeet je haargrens niet), op je jukbeen en kaaklijn. Ook een vleugje onder je kin en op je neus geeft een mooi effect.
 3. Bronzers zijn vaak erg gepigmenteerd. Neem daarom liever een klein beetje product op je kwast, klop het overtollige af en bouw de kleur laagje per laagje op.
 4. Een bronzer kan doorheen de dag verdonkeren. Breng dus ‘s ochtends niet meteen de volle lading aan, maar geef het product de tijd om met je huid te versmelten.
 5. Werk je make-up af met een frisse blush en eventueel een tikkeltje glanspoeder.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In je winkelmandje

Van licht en natuurlijk tot terracotta en zongebruind: met deze bronzers haal je de zomer naar je badkamer!

1 Always Fabulous Bronzing Powder

bronzer

Bourjois, € 16,99 bij Di.

2 Compact Mineral Bronzer

i.am.klean, € 24,99.

3 Terracotta Stick

bronzer

Guerlain, € 44,50 bij De Bijenkorf.

4 Fruit Explosion Maxi Bronzer

bronzer

KIKO Milano, € 14,99.

5 Natural Bronzer

bronzer

Rimmel London, € 10,99 bij Kruidvat.

6 Soft Touch Bronzing Powder

bronzer

Les Couleurs de Noir, € 24,90.

7 Chubby Sculpting Stick

bronzer

Clinique, € 29.

8 Matte Bronzer

bronzer

April, € 13,50 bij Planet Parfum.

9 Facefinity Bronzer

bronzer

Max Factor, € 14,99.

Met dank aan Caroline Rigo, centpurcent.com, iamklean.be.

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)