9 beauty-misverstanden ontcijferd

Door De Redactie

Wacht even voor je lustig schijfjes komkommer begint te snijden om op je ogen te leggen. Of je wenkbrauwen zomaar impulsief begint te epileren. Wij testten voor jou uit hoe het zit met negen populaire beauty-stellingen. De waarheid ontmaskerd!

1. Komkommer op je ogen werkt tegen wallen

Ja, want… Door de kou trekken je bloedvaten samen en wordt het vocht onder je ogen afgevoerd. Dat kan met schijfjes komkommer, maar evengoed met natte (afgekoelde) theezakjes of de achterkant van een koude lepel.

2. Lippenbalsem volstaat om je droge lippen aan te pakken

Nee, want… de samenstelling van je lippen is anders dan die van je huid, dunner en zonder talgkliertjes. Daarom drogen je lippen vlugger uit. Met lippenbalsem is dat snel opgelost, maar net omdat je steeds een laagje over het bovenste laagje met verhoornde cellen legt, blijven die langer zitten. Vergeet je eens lippenbalsem, dan voelen ze plots heel droog aan. Oplossing? Regelmatig je lippen scrubben met een lipscrub of schone tandenborstel.

3. Wenkbrauwen mag je aan de bovenkant epileren

Nee, want… zelf de vorm veranderen gaat meestal mis. Ga daarom naar een schoonheidsspecialiste. Hier en daar een verdwaald haartje weghalen aan de bovenste rand kan geen kwaad.

4. De haartjes die je afscheert, zijn dikker als ze teruggroeien

Nee, want… als je ze langer zou laten groeien, zou je zien dat ze even dik en donker zijn als vroeger. Ze voelen gewoon iets stugger aan.

5. Van stress krijg je rimpels

Ja, want… als je stress hebt, maakt je lichaam cortisol aan. Dat is een hormoon dat ervoor zorgt dat je sneller veroudert. Bovendien frons je veel meer en dat zie je aan de rimpels op je voorhoofd en rond je ogen. Genoeg ontspanning inbouwen is dus niet alleen belangrijk voor je geest, maar ook voor je gezicht!

6. Van te veel wassen, wordt je haar sneller vet

Ja, want… als je je haar te vaak wast, je hoofdhuid te hard masseert of een te agressieve shampoo gebruikt, spoel je niet alleen het natuurlijke beschermlaagje op je hoofd weg, maar raken de talgkliertjes op je hoofd geprikkeld. Hierdoor maken ze meer talg aan en wordt je haar sneller vet.

7. Wenkbrauwen die je te vaak epileert, blijven uiteindelijk weg

Ja, want… als je je wenkbrauwen regelmatig intensief epileert, kun je het haarzakje permanent beschadigen. En dan komen de haartjes niet meer terug.

8. Bruine foundation geeft je gezicht meer kleur

Nee, want… foundation is niet bestemd om je meer kleur te geven, wel om je teint te egaliseren. Daarom is het zo belangrijk dat je een foundation kiest die overeenstemt met je huidskleur. Een té donkere foundation over heel je gezicht ziet er zeer onnatuurlijk uit. En laat je zelfs ouder lijken.

9. Tandpasta laat puistjes sneller verdwijnen

Nee, want… er zitten ook stoffen in zoals fluoride, die je huid extra kunnen irriteren. Ook al droogt het je puistjes wel uit. Om puistjes doeltreffend aan te pakken, kies je dus beter voor een specifieke acne crème.

Deze mooimakers wil je vast ook even lezen:

Partner Content