Heb je echt aftersun nodig of werkt bodylotion even goed?

Heb je echt aftersun nodig of werkt bodylotion even goed?

Eventjes in de zon vertoeven is natuurlijk zalig, maar door de felle UV-stralen kun je al snel verbranden. Aftersun lijkt dan de beste optie om je huid af te koelen en te hydrateren. Of werkt bodylotion even goed?

Een aftersun kalmeert en voedt je huid, zodat je verbrande velletje sneller kan herstellen. Ook je zomerkleurtje heeft er baat bij: je bruine teint zal langer blijven als je aftersun smeert. Maar werkt het dan echt beter dan een gewone bodylotion?

Verkoelend effect

Het antwoord is: ja en nee. Aftersun bevat vochtinbrengende ingrediënten die je huid sneller doen herstellen. Ook de antioxidanten die eraan zijn toegevoegd, doen wonderen voor je velletje. De plantaardige oliën erin zorgen dan weer voor een heerlijk verkoelend effect.

Werkzame stoffen

Bodylotion is dikwijls vetter van textuur, waardoor je huid minder goed zal kunnen ademen. Heb je dus geen aftersun in huis maar wil je je huid wel graag hydrateren, kijk dan eerst goed of je bodylotion niet te vet is. Verder zitten er wel werkzame stoffen in bodylotion die dezelfde werking hebben als die in aftersun. Het verkwikkende effect zal wel eerder achterwege blijven.

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Smeer je huid daarom elke 2 uur in, of vlak na zwemmen en zweten. In dit artikel lees je alles over zonnebescherming!

Beeld: Shutterstock

Lees meer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)