Beautytrend: bruine mascara is helemaal terug van weggeweest!

Door Jolien Thieleman

In de herfst mag alles een tikje zachter. Dat blijkt ook uit de make-uplooks waarmee modellen schitterden op de catwalk tijdens de modeweken. Zo grijpen visagisten grijpen opnieuw massaal naar bruine mascara.

Zwarte mascara= ‘harde’ look

Mascara geeft je wimpers een boost én zorgt voor meer intensiteit in je blik. Voor heel wat vrouwen is het dan ook een onmisbare stap in hun make-uproutine. Maar heb je ook al gemerkt dat zwarte mascara nogal hard kan overkomen? Dan komt deze beautytrend als geroepen.

Betoverend bruin

Bruine mascara geeft je wimpers net zo’n boost, maar dan op een uiterst naturelle manier. Waarom? Bruin sluit bij de meesten beter aan bij de natuurlijke kleur van de wimpers. Net daarom staat het bij zo goed als iedereen, maar vooral vrouwen met een lichte huid en haarkleur zullen merken dat bruin nóg meer flatteert dan zwart. Bruin geeft je ogen bovendien meer diepte, terwijl het eigenlijk niet opvalt dat je make-up draagt.

En wat met de rest van je make-up?

Om je naturelle oogmake-up af te werken, kies je best voor lichte oogschaduw in aarde-, brons of goudtinten en eventueel een bruine eyeliner. Door de huid vlak boven de wimperlijn wat aan te zetten, geef je je wimpers namelijk optisch nóg meer volume. Vervaag het mooi, zodat je geen harde lijn ziet.

Een naturelle lipgloss of een zachte, lichte lippenstift staan prachtig bij deze look. Mag het wat meer zijn? Dan zijn roodtinten op de lippen altijd een goed idee. Perfect voor als je ‘s avonds van het werk naar een feestje gaat, bijvoorbeeld.

Getest en goedgekeurd: dit zijn onze favorieten!

1

Wonder’Luxe Volume Mascara

Rimmel London via Kruidvat, € 15,99.

2

F-OXY Mascara

Les Couleurs De Noir, € 21,30.

3

Total Temptation Mascara

Maybelline New York via Di, € 14,99.

Coverbeeld: Getty Images

Meer beautynieuwtjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content