Dit zijn ze: de beste budgetvriendelijke waterproof mascara’s

Dit zijn ze: de beste budgetvriendelijke waterproof mascara's
Getty Images

Mascara die uitloopt, vervaagt of stempelt op je oogleden … Daar zeggen wij ‘nee’ tegen, met deze 10 waterproof toppers die een plekje in je beautyroutine verdienen!

Waterproof, da’s een win-win!

Waterproof mascara bevat bepaalde fixeerstoffen die zich aan je wimpers hechten en een waterdichte laag creëren. Bovendien zorgt de sterke formule ervoor dat de krul mooi in je wimpers blijft zitten. Perfect dus voor op warme dagen of een speciale gelegenheid waarbij je zeker wilt zijn dat je make-up onberispelijk blijft zitten.

Waterproof mascara verwijderen

Net omdat waterproof mascara zo’n sterke formule heeft, is hij ietsje moeilijker te verwijderen. Ga niet zomaar schrobben, maar neem er een waterproof oogmake-upremover bij die een laagje verzorgende olie bevat en mascara vlotjes verwijdert.

Schud goed, druppel een beetje op een (herbruikbaar) watje en laat zo’n 15 seconden op je ogen rusten. De formule zal de mascara zachtjes losweken. Wrijf vervolgens zachtjes naar beneden en maak de rest van je oogleden schoon.

waterproof mascara
© Glamour

Elk jaar een nieuwe?

Heb je nog een waterproof mascara van vorig jaar liggen? Dan haal je misschien toch best een nieuwe in huis. De meeste mascara’s blijven maar zes maanden goed, waardoor de formule z’n kracht verliest (lees: niet meer volledig waterproof is) en klonterig wordt.

Vervallen mascara’s kunnen bovendien voor vervelende problemen zorgen, zoals prikkende ogen, ontstekingen of broze wimpers. Hou de houdbaarheidsdatum dus goed in de gaten: die check je aan het symbool van een open potje met een cijfer op de tube. Het cijfer wijst aan hoeveel maanden (M) je het product na opening nog kunt gebruiken.

10x waterproof mascara’s

Wij zochten en vonden de beste budgetvriendelijke waterproof mascara’s die perfect blijven zitten, zelfs op de meest warme, emotionele of druilerige dagen:

1 Intense Métamorphose

waterproof mascara

Yves Rocher, € 25,90 € 12,95.

2 Lash Me Baby

waterproof mascara

BE Creative Make-up, € 14,95 € 10 bij ICI Paris XL.

3 Lash Paradise Mascara

waterproof mascara

L’Oréal, € 15,49 € 12,99 bij Di.

4 All Eyes On Me

Essence, € 1,99 bij Kruidvat.

5 Maxx Drama Volume & Length Mascara

Kruidvat, € 4,99.

6 Waterproof Mascara 3-in-1

waterproof mascara

April, € 15,90 € 7,95 bij Di.

 

7 Worth The Hype Mascara

waterproof mascara

NYX, € 10 bij Di.

8 Lash Sensational Sky High Mascara

waterproof mascara

Maybelline, € 15,99 bij Di.

9 Allround Mascara

Catrice, € 3,59 bij Kruidvat.

10 Wonder’Full Mascara

Rimmel, € 15,99 bij Di.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)