Getty Images

Corrigerend ondergoed: waar moet je op letten?

Door Jolien Thieleman

Corrigerend ondergoed kan een strak, gladgestreken silhouet creëren en wordt daarom dikwijls gedragen onder aansluitende kleding. Belangrijk is wel dat je voor de juiste soort én maat kiest, want slecht zittend figuurcorrigerend ondergoed zorgt net voor een tegenovergesteld effect. We helpen je graag op weg!

Wat is corrigerend ondergoed?

Corrigerend ondergoed, ook wel shapewear genoemd, is ondergoed gemaakt uit een sterke stof die strak om je lichaam zit. Het houdt je huid stevig bij elkaar en zorgt voor een strakker silhouet, waardoor je er plekjes mee kunt ‘corrigeren’ waar je je misschien wat onzeker over voelt. Denk maar aan cellulitis, overtollige huid, lovehandles of een buikje. Net zoals dat het geval is bij regulier ondergoed, is goed passend corrigerend ondergoed onzichtbaar onder je kleren.

Welke soorten zijn er?

Er zijn heel wat soorten corrigerend ondergoed, van slips met een hoge taille tot broekjes, hemdjes en onderjurken. Ze bestaan in alle kleuren van de regenboog.

Bij sommige bovenstukken is versteviging voor je borsten voorzien, maar eigenlijk dien je bij heel wat corrigerend ondergoed je eigen lingerie nog te dragen. Let er daarom op dat je lingerie perfect past en naadloos is, voor een mooi gestroomlijnd effect.

Verschillende stuks

Dit corrigerend ondergoed past het best bij je figuur en de zone die je wilt aanpakken:

© Annadiva.be

Verschillende levels

Goed om te weten, is dat shapewear ook in verschillende levels bestaat:

  • Licht corrigerend ondergoed is ideaal voor dagelijks gebruik. Het zorgt ervoor dat je huid lichtjes worden bedekt en dat randjes en lijnen bijvoorbeeld niet meer knellen.
  • Medium corrigerend ondergoed zit nog steeds erg comfortabel, maar geeft al iets meer ondersteuning.
  • Supercorrigerend ondergoed geeft nóg meer versteviging en werkt extra in op de zones die je wilt aanpakken. Perfect voor een speciale gelegenheid, wanneer je er gestroomlijnder wil uitzien in die ene strakke jurk of broek.

Hoe kies je voor de juiste maat?

De maten van corrigerend ondergoed lopen gelijk met kledingmaten. Heb je dus bijvoorbeeld maat 40, dan is de kans groot dat je in het ondergoed dezelfde maat zult hebben. Vermijd een te kleine maat: dat spant te veel, wat oncomfortabel zit en ongetwijfeld zichtbaar is onder je kleren.

Let er vooral op dat het ondergoed comfortabel is. Het is normaal dat het een beetje strak zit, maar het mag niet overdreven spannen of knellen, en al zeker geen pijn doen. Is dat wel het geval, kies dan voor een maatje groter.

Waarop moet je letten tijdens het passen?

Probeer het nieuwe ondergoed altijd uitvoerig uit vooraleer je ermee naar buiten gaat. Wandel ermee rond, trek er je kleren overheen en ga even zitten. Zo merk je snel of het comfortabel zit en niet ‘oprolt’.

Hier let je best op tijdens het passen:

  • Stap altijd ín het ondergoed in plaats van het over je hoofd aan te trekken. Dat is makkelijker en versterkt het corrigerend effect.
  • Ondergoed met pijpjes pak je best zo klein mogelijk bij elkaar, net zoals bij een panty. Zorg er eerst voor dat de pijpen goed over je bovenbenen zitten, vooraleer je het broekgedeelte over je billen trekt.
  • Ondergoed met een hoge taille vouw je best eerst bij elkaar, vooraleer je ‘t aantrekt als een gewone slip. Vouw de taille daarna over je buik.
    Tip: blijft de tailleslip niet goed zitten? Stop de rand dan onder je BH-band.
  • Een corrigerende jurk of top rol je best langzaam naar boven. Om een hemdje netjes op z’n plaats te houden, kun je de rand in je onderbroek stoppen.

7x corrigerend ondergoed

1

Figuurcorrigerende body

corrigerende body

PrimaDonna, € 140.

2

Corrigerende string

corrigerende slip

Triumph, € 34,95.

3

Gladmakende onderrok

corrigerende rok

Hunkemöller, € 19,99.

4

Corrigerende slip

Magic Bodyfashion, € 29,99 bij de Bijenkorf.

5

Corrigerende tailleslip

corrigerend ondergoed

inSua, € 19,99 bij Veritas.

6

Naadloos hemdje

shapewear

HEMA, € 22,50.

7

Corrigerende jurk

shapewear

Spanx, € 87,95 bij Annadiva.

Bron: Annadiva.be

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content