Corrigerend ondergoed: waar moet je op letten?

Corrigerend ondergoed: waar moet je op letten?
Getty Images

Corrigerend ondergoed doet wonderen voor je lichaam: het laat je figuur mooi uitkomen en creëert een strak, gladgestreken silhouet. Een fijne boost om je zelfverzekerd in je vel te voelen!

Belangrijk is wel dat je voor de juiste soort én maat kiest, want slecht zittend figuurcorrigerend ondergoed zorgt net voor een tegenovergesteld effect. We helpen je graag op weg!

Wat is corrigerend ondergoed?

Corrigerend ondergoed, ook wel shapewear genoemd, is ondergoed gemaakt uit een sterke stof die strak om je lichaam zit. Het houdt je huid in toom en zorgt voor een slanker en steviger silhouet, waardoor je er plekjes mee kunt ‘corrigeren’ waar je je onzeker over voelt. Denk maar aan cellulitis, overtollige huid, lovehandles of een buikje.

Net zoals dat het geval is bij regulier ondergoed, is goed passend corrigerend ondergoed onzichtbaar onder je kleren. Een goed bewaard geheim, dus!

Welke soorten zijn er?

Er zijn heel wat soorten corrigerend ondergoed, van slips met een hoge taille tot broekjes, hemdjes en onderjurken. Meestal bestaan ze in drie kleuren: wit, zwart en huidskleur.

Bij sommige bovenstukken is versteviging voor je borsten voorzien, maar eigenlijk dien je bij heel wat corrigerend ondergoed je eigen lingerie nog te dragen. Let er daarom op dat je lingerie perfect past en naadloos is, voor een mooi gestroomlijnd effect.

Verschillende stuks

Dit corrigerend ondergoed past het best bij je figuur en de probleemzone die je wilt verdoezelen:

corrigerend ondergoed soorten
© Annadiva.be

Verschillende levels

Goed om te weten, is dat shapewear ook in verschillende slimming levels bestaat.

  • Licht corrigerend ondergoed is ideaal voor dagelijks gebruik. Het zorgt ervoor dat je ‘probleemgebieden’ lichtjes worden bedekt en dat randjes en lijnen bijvoorbeeld niet meer knellen.
  • Medium corrigerend ondergoed zit nog steeds erg comfortabel, maar geeft al iets meer ondersteuning.
  • Supercorrigerend ondergoed geeft nóg meer versteviging en werkt extra in op de zones die je wilt corrigeren. Perfect voor een speciale gelegenheid, wanneer je er gestroomlijnder wil uitzien in die ene strakke jurk of broek.

Hoe kies je voor de juiste maat?

De maten van corrigerend ondergoed lopen gelijk met kledingmaten. Heb je dus bijvoorbeeld maat 40, dan is de kans groot dat je in het ondergoed dezelfde maat zult hebben. Vermijd een te kleine maat: dat spant te veel, wat oncomfortabel zit en ongetwijfeld zichtbaar is onder je kleren.

Let er vooral op dat het ondergoed comfortabel is. Het is normaal dat het een beetje strak zit, maar het mag niet overdreven spannen of knellen, en al zeker geen pijn doen. Is dat wel het geval, kies dan voor een maat groter.

Waarop moet je letten tijdens het passen?

Probeer het nieuwe ondergoed altijd uitvoerig uit vooraleer je ermee buitenshuis gaat. Wandel ermee rond, trek er je kleren overheen en ga even zitten. Zo merk je snel of het comfortabel zit en niet ‘oprolt’.

Hier let je best op tijdens het passen:

  • Stap altijd ín het ondergoed in plaats van het over je hoofd aan te trekken. Dat is makkelijker en versterkt het corrigerend effect.
  • Ondergoed met pijpjes pak je best zo klein mogelijk bij elkaar, net zoals bij een panty. Zorg er eerst voor dat de pijpen goed over je bovenbenen zitten, vooraleer je het broekgedeelte over je billen trekt.
  • Ondergoed met een hoge taille vouw je best eerst bij elkaar, vooraleer je ‘t aantrekt als een gewone slip. Vouw de taille daarna over je buik.
    Tip: blijft de tailleslip niet goed zitten? Stop de rand dan onder je BH-band.
  • Een corrigerende jurk of top rol je best langzaam naar boven. Om een hemdje netjes op z’n plaats te houden, kun je de rand in je onderbroek stoppen.

PS Kwalitatief shapewear is niet altijd zo goedkoop, waardoor je er best voorzichtig mee omspringt tijdens het passen. Vermijd daarom scherpe voorwerpen zoals ringen, armbanden en horloges. Let ook op met lange nagels.

Shoppen: 7x goed in je vel met corrigerend ondergoed

1 Figuurcorrigerende body

corrigerend ondergoed body

PrimaDonna, € 150.

2 Figuurcorrigerende jurk

corrigerend ondergoed jurk

Veritas, € 29,95.

3 Shapesuit met pijpen

corrigerend ondergoed shapewear

Spanx via Annadiva, € 92.

4 Hoge tailleslip

corrigerend ondergoed tailleslip

Hunkemöller, € 32,99.

5 Corrigerende slip

corrigerend ondergoed onderbroek

Magic Bodyfashion via De Bijenkorf, € 29,99.

6 Slip met pijpen

corrigerend ondergoed short pijpen

Triumph, € 39,95.

7 Naadloos hemdje

corrigerend ondergoed hemd

HEMA, € 22,50.

Bron: Annadiva.be

Ook over je ondergoed:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)