Daarom kan je kledingmaat per winkel verschillen

Door Celine Werner

Vermijd je de webshops uit angst voor een miskoop of omdat je kledingmaat van merk tot merk of winkel tot winkel verschilt? Geen nood, het ligt écht niet aan jou. 

Professor ‘Fashion Design and Sustainability’ aan de Parsons School of Design in New York, Timo Rissanen, heeft hier een logische verklaring voor.

Hier en daar een andere kledingmaat? Dit zijn de redenen:

  1. Elk bedrijf hanteert z’n eigen systeem en matenlabel. Gelukkig werken de grootste retailers wel met wijdverspreide matentabellen.
  2. Ook focussen heel wat merken zich té vaak op een slank zandloperfiguur bij de productie van hun stuks, met alle gevolgen van dien. Maar geloof ons, er zijn maar weinig vrouwen die aan dit ideaalbeeld voldoen.
  3. Daarnaast bestaat er ook vaak een groot verschil tussen landen – en zelfs regio’s – wat lichaamsvormen betreft. Dus fabrikanten zouden er zeker goed aan doen om hun doelgroep, en meer bepaald hun vormen, beter te leren kennen.

Bron: hln.be – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content