Waar komen die gaatjes in je kleding toch vandaan?

Waar komen die gaatjes in je kleding toch vandaan?
SONY DSC

Je herkent het vast wel, je trekt je favoriete t-shirt uit de kast, en dan blijken er opeens twee of drie kleine gaatjes in te zetten. Bezoek gehad van een hongerige mot? Misschien komt het door het scherpe pinnetje van je broekriem?

Kwaliteit van de stof

Zoals je zelf waarschijnlijk wel al eens bedacht hebt, ligt de oorzaak grotendeels bij de kwaliteit van de stof waar veel T-shirts van worden gemaakt. Een T-shirt wordt meestal gemaakt van single jersey, ofwel stof gebreid met één draad. Als zo’n dun draadje breekt, heb je zo goed als meteen een gaatje in de stof. T-shirts die zijn gebreid met twee draden hebben minder snel last van gaatjes, maar omdat dit veel duurder is, kiezen veel kledingproducenten voor een enkele draad.

Gaatjes aan de navel

Vaak is het zo dat je sneller gaatjes hebt in de buurt van je navel. Die gaatjes komen inderdaad vaak door je broekriem, maar ook het aanrecht of een tafelrand kunnen de oorzaak zijn.

Moraal van het verhaal

Het is zeker een goed idee om te investeren in iets duurdere, kwaliteitsvolle stukken. Die gaan net iets langer mee en op lange termijn geef je anders waarschijnlijk even veel geld uit aan goedkopere exemplaren.

Bron: Libelle.nl – Beeld: Shutterstock

Lees ook zeker deze artikels:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)