Young beautiful woman touching skin in bathroom. Unhappy girl standing in towel, looking in the mirror, checking dry irritated skin, puffiness and dark circles under eyes. Morning skincare routine. ; Shutterstock ID 745793236

Deze nieuwe beautytrend werkt je wallen weg!

We lezen over de ene nieuwe beautytrend na de andere, maar geen enkele werkt je wallen weg. Gelukkig is je redder in nood nabij: met de nieuwste rage in beautyland zal het je eindelijk lukken.

Je kent ze wel, de zakjes onder je ogen na een korte nacht of vermoeiende werkweek. Er theezakjes opleggen of er met een lepeltje over wrijven, helpt niet. Wij spotten de nieuwste rage: een jaderoller! Wat? Jade was toch een edelsteen?

Weg met die wallen

Inderdaad: met een jaderoller rol je met een edelsteen heen en weer, over je wallen heen. Wanneer je op Instagram de hashtag #jaderoller intypt, zal je duizenden foto’s te zien krijgen van het gadget. Het lijkt op een mini-verfroller.

Kim Maes, make-upartieste en oprichtster van de beautywebshop Blos, legt het alvast uit: “De traditie om met een edelsteen over je gezicht te rollen, komt uit de Chinese geneeskunde en streeft naar een glad en strak gelaat. “De steen masseert de onderliggende spieren. Je zou je gezicht ook met je vingers kunnen masseren, maar groene jade voelt koud aan en dat maakt het aangenamer.”

Massage en drainage

Door het masseren van de spieren krijg je een betere doorbloeding van de huid en de poriën verkleinen, waardoor de conditie van je huid zal verbeteren. Ideaal dus voor een doffe huid, rimpels of wallen.

Je kunt ook naar de lymfeklieren toe rollen zoals op deze tekening. Je bekomt dan een drainage-effect waarbij je de giftige stoffen daar naartoe rolt. Heb je last van wallen? Dan rol je het best naar boven toe, voor een liftend effect.

Foto: © Blos

Je zal pas na een maand verschil merken, dus verwacht niet meteen wonderen. Je gebruikt zo’n rollertje het best drie keer per week. Wat de kwaliteit betreft, investeer je beter in een iets duurdere roller. Voor veertien euro zal je waarschijnlijk een edelsteen kopen die met een andere steen vermengd is. Als laatste tip geeft Kim mee dat je niet veel druk op de roller moet uitoefenen, want vooral de huid onder je ogen is dun. Je kunt de roller ook gebruiken om je dagcrème, serum of masker in te wrijven, waardoor deze nog beter zijn werk doet.

Je koopt een jaderoller onder andere hier. Rollen maar!

Bron: Hbvl.be

Lees ook:

 

Partner Content