Uitgedroogde nagellak? Zo maak je hem weer bruikbaar!

Door Celine Werner

Voor dat ene feestje heb je letterlijk en figuurlijk alles uit de kast gehaald, enkel je nagels hebben nog een tikkeltje meer pit nodig. Maar als je merkt dat je enkel nog uitgedroogde nagellak in je kast hebt staan, slaat de paniek toe. En tijd om naar de winkel te spurten is er niet. Wat nu?

Adem in en adem uit, geen stress, want Libelle weet wat je in deze situatie moet doen. En het is nog simpel ook!

Een wondermiddel

Dacht je dat je enkel nagellakremover kunt gebruiken om die kleurtjes op je nagels te verwijderen? Think again! Want het geeft ook een tweede leven aan jouw uitgedroogde potjes nagellak.

Uitgedroogde nagellak: zo ga je te werk!

  • Neem een oud schaaltje en schenk daar de remover in. Let op: zorg er wel voor dat het schaaltje niet van plastic is, want dat kan door de kracht van de nagellakremover smelten.
  • Dip het nagellakkwastje in de remover. De resten oude lak die aan dit kwastje kleven, kun je verwijderen met bijvoorbeeld wattenstaafjes of keukenpapier. Gebruik geen wattenschijfjes, want deze kunnen gaan pluizen.
  • Tenslotte kun je de kwast weer op de fles draaien zonder het te drogen. Doordat de nagellakremover erop blijft zitten, zal die zijn werk gaan doen in het potje. Zorg er wel voor dat de kwast niet té nat is. Anders kun je de nagellak straks niet meer mooi aanbrengen, en dat wil je natuurlijk ook niet.

Nog een truc

Geen remover in huis? Ook water doet wonderen:

  • Vul een bakje met warm water.
  • Zet het potje in het bakje gedurende dertig tot zestig minuten.

Door de warmte word je nagellak gewoon weer vloeibaar. Eenvoudig toch?

Zo voorkom je uitgedroogde nagellak

Het is natuurlijk nog beter om te voorkomen dan te genezen. Als je deze trucjes toepast, verklein je de kans op uitdroging:

  • Draai het flesje steeds stevig dicht.
  • Je nagellakkwast afvegen aan de rand van het potje is een nee-nee. Want hierdoor ontstaat er een laag op de rand waardoor je de fles minder goed kan sluiten, met alle gevolgen van dien.
  • Bewaar je nagellak op een koude plek, in de koelkast bijvoorbeeld.

En nu: lakken maar!

Bron: margriet.nl

Nog meer handige tips & tricks:

Partner Content