Woman applying eye cream

Dure gezichtscrèmes: het geld waard?

Door De Redactie

Volgens Test-Aankoop zou de beste dagcrème de Hydro Dagcrème van Kruidvat zijn. Deze kost je slechts € 2,48. Waarom blijven we dan toch geneigd om te kiezen voor huidverzorging die meer dan 25 euro per potje kost, zit er dan echt iets beters in, of denken we dat alleen maar?

Ook Weekend Knack stelde zich diezelfde vraag en trok op onderzoek uit. Dermatoloog Karavani van de Carpe Clinic gaf hen enkele antwoorden: “Doorgaans hebben we veel hogere verwachtingen van een dure dagcrème dan van een goedkope variant. Het potje ziet er prachtig uit en moet zijn magische beloften waarmaken. “De duurdere crèmes hebben meer budget om te investeren in rijke ingrediënten, maar spenderen ook veel geld aan een luxueuze verpakking, distributie en marketing.

Geld anders besteed

Kruidvat bijvoorbeeld, kan zich dezelfde kwalitatieve ingrediënten veroorloven, omdat ze bepaalde kosten kunnen drukken. Ze produceren enkel voor zichzelf en hoeven dus geen geld te besteden aan communicatie met andere winkels. Karavani: “Ze maken gebruik van een erg simpele verpakking. In verpakking kruipt doorgaans erg veel geld, dus daar kunnen ze ook het verschil maken. Ze hoeven ook geen beroemdheid te strikken om hun product te promoten.”

Bron: Gettyimages

Een duurder merk zal doorgaans meer geld kunnen investeren in zeldzame ingrediënten zoals peptiden, nanotechnologie of gepatenteerde formules zoals een zonnefilter. “Ook de verwerking van de ingrediënten speelt mee,” vertelt Karavani aan Weekend Knack. “Wil je een crème met een speciale textuur of met een lekker geurtje, dan zul je ervoor moeten betalen.”

Allergietests

Het wil echter niet zeggen dat iedereen zomaar goedkopere crèmes kan beginnen smeren. “Duurdere merken kunnen meer geld uitgeven aan allergietesten,” zegt dokter Karavani. “De consument gaat nooit weten hoeveel research er in welk potje is gekropen. Daarom is er maar één manier om te bepalen of jij kan kiezen voor een goedkope dagcrème: de huidanalyse.”

Bron: Gettyimages

Op die manier kun je bepalen welk huidtype je hebt. Afhankelijk daarvan, kun je kiezen voor een dure of goedkope versie. Karavani: “Zo’n dertig procent van de bevolking heeft een probleemhuid. Hierbij moeten we de oorzaak van de problemen kennen en ze op een gerichte, juiste wijze gaan behandelen.” Het kan dus perfect mogelijk zijn dat jij te weinig of net te veel betaalt voor je huidverzorging.

Duidelijk afgelijnde huidverzorging

Jammer genoeg is niet iedereen gezegend met een duidelijk afgelijnd type huid. Er is de gemengde, vette, normale, droge en gevoelige huid, maar er zijn nog heel wat tussensoorten. Wie een duidelijk huidtype heeft, kent perfect de noden van haar huid en kan kiezen voor een goedkopere huidverzorging.

Het is volledig aan jou welke soort crème je kiest. Misschien ben jij wel gezegend met een huid die een goedkope crème aankan, maar ben je zelf bereid om meer uit te geven aan een lekkere geur of een aangenamere textuur. Want beide crèmes hebben bewezen dat ze werken.

Bron: Knack

Lees ook:

 

 

Partner Content