A beautiful young woman looking at her face in the mirror

Eet anders en voorkom acne

Door De Redactie

Heel wat tieners hebben last van acne maar ook volwassenen krijgen regelmatig te kampen met puistjes. Er bestaan tal van schoonheidsproducten die je huid acne-vrij maken. Maar ook een verandering in je voedingspatroon kan zorgen voor een mooie en gezonde huid.

Heel wat tieners hebben last van acne maar ook volwassenen krijgen regelmatig te kampen met puistjes. Er bestaan tal van schoonheidsproducten die je huid acne-vrij maken. Maar ook een verandering in je voedingspatroon kan zorgen voor een mooie en gezonde huid:

  • Probeer zoveel mogelijk melkproducten te vermijden. Melkproducten bevatten hormonen van de koe en die kunnen leiden tot een vette huid en mee-eters.  Producten op basis van soja- en amandelmelk zijn goede alternatieven.
  • Eet veel voedingsproducten die rijk zijn aan zink. Zink gaat het gevecht aan met bacteriën die acne veroorzaken en is een natuurlijke ontstekingsremmer. Je vindt zink in rood vlees (vooral rund en lam), linzen, oesters en bruine bonen.
  • Donkergroene groenten zoals kool en spinazie helpen je om je huid glad en vrij van acne te houden. Die groenten bevatten vitamines en mineralen die je huid in topvorm houden.
  • Vermijd zoveel mogelijk witte koolhydraten zoals suiker, wit brood, rijst en pasta. Een dieet dat veel koolhydraten bevat zorgt er namelijk voor dat het aantal mannelijke hormonen in je lichaam toeneemt. Die toename kan zorgen voor puistjes.
  • Eet regelmatig bosbessen, braambessen, frambozen, … Kortom alle soorten bessen. Ze bevatten namelijk antioxidanten. Die stoffen zorgen voor het verwijderen van afvalstoffen en helpen je huid te beschermen tegen acne.

Ook interessant:

Partner Content