© Getty Images

Zo maak je komaf met gele vlekken op witte kleding

Door Sanne De Lee

Gele vlekken onder de armen van je zomerse witte shirts, jurkjes en blouses: iedereen kent het probleem. Ze ontstaan door je deodorant, maar gelukkig krijg je ze ook weer weg.

Hoe ontstaan gele vlekken?

Gele vlekken onder de oksels van je witte shirts ontstaan – ironisch genoeg – door de anti-transpirantbestanddelen in deodorant. Iedereen heeft er al eens last van. Er zijn gelukkig verschillende trucjes om ze weer weg te krijgen. Je begint er best aan zodra de eerste gele schijn te zien is. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om de vlek te verwijderen.

Gele vlekken verwijderen uit witte kleding

  1. Wrijf de vlekken in met citroensap voor je ze in de wasmachine stopt. Laat het een uurtje inwerken.
  2. Maak een papje van een deel natriumbicarbonaat, een deel zuurstofwater en een deel water en schrob dit met een tandenborstel goed op de vlek. Laat een half uurtje trekken en was het kledingstuk in de wasmachine. Is de vlek nog niet weg, herhaal dit proces dan vooraleer je het kledingstuk droogt.
  3. Meng een deel azijn met een deel water en laat je shirt hierin weken. Hou de vlek in de gaten: sommige zijn al verdwenen na een uur, andere hebben langer nodig om weg te trekken. Als de vlek zo goed als verdwenen is, kan je kledinstuk in de machine.

Extra tip om gele vlekken te vermijden: laat je deodorant volledig opdrogen voor je je kleding aantrekt. Zo voorkom je gele vlekken onder de oksels. Spot je toch nog gele vlekken? Smeer de oksels van je T-shirt of bloesje in met groene zeep en laat een hele nacht inwerken. Steek het vervolgens in de wasmachine met de rest van je was.

Nog meer schoonmaaktips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content