© Getty Images

Groene zeep: het wondermiddel in je schoonmaakkast?

Door Sara Dekens

Schoonmaakmiddelen kunnen best duur zijn en bovendien niet altijd goed voor het milieu. Gelukkig bestaan er ook middeltjes die al jarenlang meegaan, budgetvriendelijk zijn én lief voor de planeet. Groene zeep is er eentje van. Staat het in jouw schoonmaakkast?

Wat is groene zeep?

Groene zeep is een natuurlijk product dat voor 99% biologisch afbreekbaar is. Je kent het misschien beter als bruine zeep, zachte zeep of goudzeep. Van nature was het groen, omdat het oorspronkelijk van hennepolie gemaakt werd. Tegenwoordig worden andere plantaardige oliën gebruikt om groene of bruine zeep te maken.

Onze (groot)ouders hadden het altijd in de kast staan en poetsten er echt alles mee. Je kunt het best bekijken als een budgetvriendelijke versie van de traditionele allesreiniger die een stuk beter is voor het milieu. Het bevat namelijk geen chloor, zuren, fosfaten of parabenen.

Groene zeep: dit kun je ermee doen

1. Je keuken poetsen

Om je keuken schoon te maken maak je een simpel sopje van warm water en een beetje groene zeep. Hiermee kun je niet alleen je keukenkastjes proper maken, maar ook je aanrecht, je fornuis en zelfs je oven. Groene zeep heeft namelijk een sterk ontvettende werking. Is je fornuis of oven heel erg smerig? Gebruik dan de pure variant en laat het even inwerken.

2. Je badkamer schoonmaken

Ook in de badkamer is groene zeep onmisbaar. Zeepresten die achtergebleven zijn op je tegels of voegen maak je namelijk makkelijk schoon met dit natuurlijke middel. Om kalk te verwijderen, gebruik je best een alternatief.

3. Je auto poetsen

Deze zeep is niet alleen handig in huis, maar ook buitenshuis. Om je auto te poetsen bijvoorbeeld. Groene zeep laat een dun laagje achter op je wagen waardoor hij minder snel opnieuw vuil wordt. Handig!

4. Je tuinmeubelen proper maken

Als de lente in aantocht is, wachten er heel wat schoonmaakklusjes in de tuin of op je terras. Groene zeep is ideaal om je tuinmeubelen schoon te maken na de winter. Je kunt er zelfs je houten schutting mee proper maken en de aanslag van je tegels verwijderen.

Bronnen: radio2.be, poetsprins.nl, huisvlijt.com

Nog meer huishoudtips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content