Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Hoe verwijder je vlekken van zonnecrème?

Door Sara Dekens

Van de zon genieten, het kan zo’n deugd doen. En dat doen we goed beschermd met een laag zonnecrème, natuurlijk! Maar jammer genoeg kan zonnecrème ook vervelende gele vlekken achterlaten op je kledij, vaak aan de mouwen of de hals. Geen nood: met deze tips verdwijnen de vlekken van zonnecrème als sneeuw voor de zon.

1. Groene zeep

Groene zeep is een natuurlijke zeep die, ondanks wat de naam doet vermoeden, een eerder gele of bruinachtige kleur heeft. Je kunt het in een vloeibare versie kopen, maar ook als een soort pasta. Het heeft verschillende toepassingen, waar (vet)vlekken verwijderen er slechts eentje van is.

Breng de groene zeep aan op de vlek van zonnecrème, laat even goed intrekken en schrob vervolgens met een zacht borsteltje op de vlek. Een zachte tandenborstel is hier bijvoorbeeld voor geschikt, want je wilt natuurlijk ook je favoriete kledingstuk niet beschadigen door te hard te schuren. Vervolgens stop je het kledingstuk in de wasmachine en was je het volgens de voorschriften. Is de vlek nog niet meteen verdwenen, dan herhaal je het proces nog een keer.

2. Glansspoelmiddel

Het volgende middeltje heb je vast en zeker in je keuken staan: glansspoelmiddel voor je vaatwasser. Spuit wat spoelmiddel rechtstreeks op de vlek en laat dit een paar uur intrekken. Nadien was je je kledingstuk zoals gewoonlijk. Glansspoelmiddel zou ook prima werken tegen gele vlekken op je kledij die ontstaan door transpiratie en deodorant.

Vlekken van zonnecrème? De zon is jouw redder in nood!

Zonnecrème smeren we om onze huid te beschermen tegen de zon. Maar wist je dat de zon ons op haar beurt helpt om de vlekken weer uit je favoriete shirt of jurkje te krijgen? De gele vlekken zijn het meest zichtbaar op witte kledij. Omdat de zon van nature een blekend effect heeft, is het een goed idee om je lichte kledij na het wassen in de zon te laten drogen. Het werkt het best als je je kleding horizontaal legt – zo kan ze namelijk het meeste zon opvangen – maar aan de wasdraad kan natuurlijk ook.

Is de vlek nog niet helemaal verdwenen, maak je kledingstuk dan opnieuw nat. Het blekend effect werkt namelijk sneller als je kledingstuk nat is. Geen zon vandaag? Ook gewoon daglicht helpt om de vlekken te verminderen, al duurt dat een stuk langer.

Ziet je favoriete kledingstuk er weer als nieuw uit? Super! Onthou dan dat voorkomen beter is dan genezen en laat de zonnecrème steeds goed intrekken voor je je aankleedt. Of trek even een badjas aan en geniet van die extra tien minuutjes rust.

Meer tips om vlekken te verwijderen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content