Een volle boezem? Zo vind je de juiste (en mooiste) lingerie

Een volle boezem? Zo vind je de juiste (en mooiste) lingerie
Getty Images

Ben jij gezegend met een volle boezem, maar heb je soms moeite om lingerie te vinden die perfect past én er mooi uitziet? Met onze tips scoor je zeker het perfecte setje.

De juiste pasvorm

Een juiste omtrek- en cupmaat zijn erg belangrijk, want die bepalen de steun die je borsten krijgen. Zorg er daarom voor dat het rugpand evenwijdig met je beugel zit en dat de beha goed strak aanvoelt, maar niet té veel spant. Verder let je er best ook op dat de beugels en de cup je borsten mooi omsluiten en dat het middenstuk tegen je lichaam komt. Ook de bandjes zijn belangrijk: trek ze voldoende op, maar niet zodanig dat ze in je schouders snijden. Ze moeten steun bieden, maar mogen geen pijn doen.

Als je een vollere boezem hebt, kies je best geen beha die je borsten plat drukt. Zo maak je je boezem namelijk nog breder. Ga liever voor een exemplaar dat alles mooi omsluit en je borsten naar voren duwt. Zo zet je je taille mooi in de verf en lijk je meteen een stuk slanker.

De juiste beha

Elk lichaam is anders, net zoals elke boezem anders is. De perfecte beha hangt af van verschillende factoren, maar deze kunnen je alvast een richtlijn geven.

Minimizer

Minimizer beha’s zijn ideaal voor vrouwen met een grotere cupmaat die willen dat hun borsten iets minder opvallen. Zulke beha’s hebben brede bandjes, volle cups en drukken je borsten ietsje naar beneden (uiteraard niet op een vervelende manier), waardoor je boezem optisch kleiner lijkt.

Belangrijk is wel dat je voor je gebruikelijke behamaat gaat: koop ‘m dus niet kleiner, anders gaat het effect verloren.

Voorgevormd en niet-voorgevormd

Vaak wordt ervan uitgegaan dat vrouwen met een volle boezem geen voorgevormde beha’s mogen dragen, maar dat is niet zo. Voorgevormde modellen verzwaren de borsten niet, maar brengen ze mooi in model. Je kunt dus perfect voor beide gaan.

Vermijd de strapless en push-up beha

Een strapless beha is dan weer minder geschikt, want zo’n model houdt je borsten minder goed op hun plaats. Ook push-upbeha’s kun je beter vermijden. Die creëren namelijk volume en laten je borsten dus groter lijken.

Voorzie ook een sportbeha

Sporten met je gewone beha is geen goed idee. Tijdens het sporten bewegen je borsten mee, en hoe groter ze zijn, hoe meer last je ervan kunt krijgen. Vermijd pijn in je rug en nek met een goede sportbeha: zorg ervoor dat de pasvorm perfect is en dat hij voldoende ondersteuning biedt. Meer over de juiste sportbeha lees je in dit artikel.

Tip: ga altijd naar een speciaalzaak als je op zoek bent naar een nieuwe beha en vraag tijdens het passen om advies van de lingerie-specialiste in de winkel. Je hoeft je zeker niet oncomfortabel te voelen: het enige wat ze doet, is even kijken of je beha de juiste pasvorm heeft en of je de juiste cupmaat te pakken hebt.

De juiste kleding

Naast het dragen van de perfecte lingerie voor jouw lichaam, helpen ook een aantal kledingtips om je silhouet in evenwicht te brengen en je comfortabel te voelen. Je leest ze hier!

Voel je sterk en zelfverzekerd

Het allerbelangrijkste blijft: draag vooral waar je je goed in voelt. Zelfvertrouwen is het mooiste accessoire. Dat zegt ook Myla Dalbesio, een Amerikaans model die samen met PrimaDonna een lingerie- en lifestylecollectie uitbrengt: “Als je kleding en lingerie draagt waarin je je goed voelt, kun je alles aan. Lingerie die goed past, maar er tegelijkertijd goed uitziet, is dan ook zó belangrijk. Daarom creëerde ik een kwalitatieve collectie waarin je je sterk en zelfverzekerd voelt. Er zit zoveel schoonheid in sterkte: een vrouw die zich goed voelt en dat ook uitstraalt, is erg inspirerend. Wees je eigen inspiratie, geloof in jezelf en de wereld ligt aan je voeten!”

Shoppen: prachtige setjes voor een volle boezem

1 5x flatterende lingerie voor een cupmaatje meer

Triangelbeha uit de PrimaDonna x Myla Dalbesio collectie, cupmaten C tot G (PrimaDonna, € 86,90 en € 40,90 voor de bijpassende slip).

2 5x flatterende lingerie voor een cupmaatje meer

PrimaDonna SS19: spirituele ontdekkingsreis

Romantische lingerieset, cupmaten B tot I (PrimaDonna, € 94,90 voor de beha en € 45,90 voor de slip).

3 5x flatterende lingerie voor een cupmaatje meer

Lingerieset met kant, cupmaten B tot F (Hunkemöller, € 32,99 voor de beha en € 17,99 voor de slip).

4 5x flatterende lingerie voor een cupmaatje meer

Chantelle - PYRAMIDE - Beugel BH - beige dore

Beugelbeha, cupmaten C tot H (Chantelle, € 74,95 € 52,45 voor de beha en € 31,95 voor de bijpassende slip).

5 5x flatterende lingerie voor een cupmaatje meer

Afbeeldingsresultaat voor my flower minimizer triumph.com

Minimizer-beha, cupmaten C tot G (Triumph, € 44,95 voor de beha en € 19,95 voor de bijpassende slip).

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)