Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
© PrimaDonna

Grote borsten? Zo vind je de juiste (en mooiste) lingerie

Door Jolien Thieleman

Heb je moeite om mooie lingerie in een grote cupmaat te vinden? Geen probleem: met onze tips en tricks scoor je zeker het perfecte setje.

Ben jij gezegend met grote borsten, maar heb je soms moeite om lingerie te vinden die perfect past én er ook nog eens mooi uitziet? Met onze tips scoor je zeker het perfecte setje.

De juiste pasvorm

De gemiddelde cupmaat van vrouwen wordt steeds groter. Daarom bieden steeds meer lingeriemerken grote maten aan, waaronder PrimaDonna, die haar maatbereik uitbreidt tot een K-cup. Dat is fijn, want hoe groter de cupmaat, hoe belangrijker de pasvorm van een beha wordt. Vollere borsten hebben immers nood aan optimale ondersteuning.

  • Een juiste omtrek- en cupmaat zijn erg belangrijk, want die bepalen de steun die je borsten krijgen. Je kunt je behamaat best laten bepalen in de lingeriewinkel, maar ook deze tips helpen je op weg.
  • Zorg ervoor dat het rugpand evenwijdig met je beugel zit en dat de beha strak aanvoelt, maar niet té veel spant.
  • Verder let je er best op dat de beugels en de cup je borsten mooi omsluiten en dat het middenstuk tegen je lichaam zit.
  • Ook de bandjes zijn belangrijk: trek ze voldoende op, maar ze mogen niet in je schouders snijden. Moet je de bandjes steeds bijstellen, en kruipt je behasluiting op je rug naar boven? Dan is de omtrekmaat van je beha waarschijnlijk te groot.

De juiste beha

Als je een vollere boezem hebt, dan kies je best geen beha die je borsten plat drukt. Zo maak je je boezem namelijk nog breder. Ga liever voor een exemplaar dat je borsten mooi omsluit en lift. Zo krijg je een flatterend silhouet en zet je je taille in de verf.

1. Minimizer

Minimizer beha’s zijn ideaal voor vrouwen met een grotere cupmaat die willen dat hun borsten iets minder opvallen. Deze beha’s hebben brede bandjes, volle cups en een pasvorm die je boezem optisch kleiner doet lijken.

Belangrijk is hierbij dat je voor je gebruikelijke behamaat gaat: koop ‘m dus niet kleiner, anders gaat het effect verloren.

2. Voorgevormd en niet-voorgevormd

Vaak wordt ervan uitgegaan dat vrouwen met een volle boezem geen voorgevormde beha’s mogen dragen, maar dat is niet zo. Voorgevormde modellen verzwaren de borsten niet, maar kunnen ze net mooi in model brengen. Je kunt dus perfect voor beide gaan.

3. Vermijd strapless en push-up beha’s

Een strapless beha is dan weer minder geschikt, want zo’n model houdt je borsten minder goed op hun plaats. Ook push-upbeha’s kun je beter vermijden. Die creëren namelijk volume en laten je borsten dus groter lijken.

4. Voorzie ook een sportbeha

Sporten met je gewone beha is geen goed idee. Tijdens het sporten bewegen je borsten mee, en hoe groter ze zijn, hoe meer last je ervan kunt krijgen. Vermijd pijn in je rug en nek met een goede sportbeha: zorg ervoor dat de pasvorm perfect is en dat hij voldoende ondersteuning biedt. Meer over de juiste sportbeha lees je in dit artikel.

5x lingerie voor een cupmaatje meer

Lingerie moet comfortabel zitten, maar mag vooral ook mooi en sexy zijn. In deze setjes voel je je ongetwijfeld fantastisch!

1

Betoverend blauw

PrimaDonna, € 89,90 en € 44,90 voor de slip.

2

Comfortabel koraal

Hunkemöller, € 30,99 voor de beha.

3

Met een kantje

Zizzi, € 49,99 voor de beha en € 24,99 voor de string.

4

Romantisch roze

Gewatteerde beugel-bh van kant voor grote cupmaten, CORAL, detail image number 4

Esprit, € 45,99 voor de beha.

5

Mooi in een minimizer

Triumph, € 54,95 voor de beha en € 34,95 voor de bijpassende slip).

De juiste kleding

Naast het dragen van de perfecte lingerie voor jouw lichaam, helpen ook een aantal kledingtips om je silhouet in evenwicht te brengen en je comfortabel te voelen. Je leest ze hier!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content