© PrimaDonna

Grote borsten? Zo vind je de juiste (en mooiste) lingerie

Door Jolien Thieleman

Ben jij gezegend met grote borsten, maar heb je soms moeite om lingerie te vinden die perfect past én er ook nog eens mooi uitziet? Met onze tips scoor je zeker het perfecte setje.

De juiste pasvorm

Steeds meer lingeriemerken bieden lingerie in een grote cupmaat aan, met een maatbereik tot wel een K-cup. Dat is fijn, want hoe groter de cupmaat, hoe belangrijker de pasvorm van een beha wordt. Vollere borsten hebben immers nood aan optimale ondersteuning.

  • Een juiste omtrek- en cupmaat zijn erg belangrijk, want die bepalen de steun die je borsten krijgen. Je kunt je behamaat best laten bepalen in de lingeriewinkel, maar ook deze tips helpen je op weg.
  • De beha-band is het onderdeel dat het meeste steun geeft. Kies daarom voor een beha met een breder rugpand, zodat je borsten extra ondersteuning en meer comfort krijgen.
  • Zorg ervoor dat het rugpand evenwijdig met je beugel zit en dat de beha strak aanvoelt, maar niet té veel spant.
  • Verder let je er best op dat de beugels en de cup je borsten mooi omsluiten en dat het middenstuk tegen je lichaam zit.
  • Extra baleinen kunnen zorgen voor meer steun aan de zijkant van je beha. Ze duwen bovendien de borsten zo naar voren zodat de beugel goed om je borsten valt.
  • Ook de bandjes zijn belangrijk: trek ze voldoende op, maar ze mogen niet in je schouders snijden. Moet je de bandjes steeds bijstellen, en kruipt je behasluiting op je rug naar boven? Dan is de omtrekmaat van je beha waarschijnlijk te groot.

De juiste beha

Als je een vollere boezem hebt, dan kies je best geen beha die je borsten plat drukt. Zo maak je je boezem namelijk nog breder. Ga liever voor een exemplaar dat je borsten mooi omsluit en lift.

1. Minimizer

Minimizer beha’s zijn ideaal voor vrouwen met een grotere cupmaat die willen dat hun borsten iets minder opvallen. Deze beha’s hebben brede bandjes, volle cups en een pasvorm die je boezem optisch kleiner doet lijken.

Belangrijk is hierbij dat je voor je gebruikelijke behamaat gaat: koop ‘m dus niet kleiner, anders gaat het effect verloren.

2. Voorgevormd en niet-voorgevormd

Vaak wordt ervan uitgegaan dat vrouwen met een volle boezem geen voorgevormde beha’s mogen dragen, maar dat is niet zo. Voorgevormde modellen verzwaren de borsten niet, maar kunnen ze net mooi in balans brengen. Je kunt dus perfect voor zowel voorgevormde als niet-voorgevormde beha’s gaan.

3. Vermijd strapless en push-up beha’s

Een strapless beha is dan weer minder geschikt, want zo’n model houdt je borsten minder goed op hun plaats. Ook push-upbeha’s kun je beter vermijden. Die creëren namelijk volume en laten je borsten dus groter lijken.

4. Voorzie ook een sportbeha

Sporten met je gewone beha is geen goed idee. Tijdens het sporten bewegen je borsten mee, en hoe groter ze zijn, hoe meer last je ervan kunt krijgen. Vermijd pijn in je rug en nek met een goede sportbeha: zorg ervoor dat de pasvorm perfect is en dat hij voldoende ondersteuning biedt.

Naast het dragen van de perfecte lingerie voor jouw lichaam, helpen ook een aantal kledingtips om je silhouet in evenwicht te brengen en je comfortabel te voelen. Je leest ze hier!

Lingerie voor een cupmaatje meer

Lingerie moet comfortabel zitten, maar mag ook mooi en sexy zijn. In deze setjes voor grote cups voel je je ongetwijfeld fantastisch!

Betoverend blauw

Betoverend blauw

Betoverend blauw

€ 37,99  –  Hunkemöller

Shop het hier.

Bloemendetail

Bloemendetail

Bloemendetail

€ 105  –  PrimaDonna

Shop het hier.

Snoepjesroze

Snoepjesroze

Snoepjesroze

€ 39,99  –  Ulla Popken

Shop het hier.

Met een kantje

Met een kantje

Met een kantje

€ 35,99  –  Zizzi

Shop het hier.

Zalig zachtroze

Zalig zachtroze

Zalig zachtroze

€ 39,99  –  Esprit

Shop het hier.

Mooi in een minimizer

Mooi in een minimizer

Mooi in een minimizer

€ 52  –  Triumph

Shop het hier.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content