De haartjes bij je tepels epileren: goed idee of niet?

Door Celine Werner

Sommige vrouwen zijn gezegend met een (bijna) haarloze boezem, anderen hebben dan weer last van behaarde tepels. Maar de vraag is, mag je deze epileren of scheren? Of laat je ze beter voor wat ze zijn? 

Haartjes bij de tepels zijn doodnormaal

Weet dat haren rond de tepels doodnormaal zijn, en hoeveel je er hebt is bij iedereen anders. Ook kan dit veranderen tijdens de puberteit, een zwangerschap of in de overgang, omdat dit hormonaal bepaald is. Bij zwaar overbehaarde tepelhoven, ook wel hirsutisme genoemd, kan er sprake zijn van een hormonale disbalans, wat vaak gepaard gaat met een onregelmatige cyclus.

Epileren of scheren? Of misschien hélemaal niets doen?

Volgens de verhalen die we horen en lezen zou het verwijderen van de haren rond de tepels gevaarlijk zijn, maar dat is larie en apekool. Het is wel altijd beter om voor een pincet te opteren en niet voor scheermes, want uittrekken geeft doorgaans minder schade, terwijl er bij het scheren kleine wondjes kunnen ontstaan.

Bron: margriet.nl – Beeld: istockphoto.com

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content