Zo vind je de kleur oogschaduw die het mooist bij je ogen past

Zo vind je de kleur oogschaduw die het mooist bij je ogen past

Voor elk paar ogen bestaat een oogschaduw die je kijkers extra mooi doet uitkomen. Weet je niet goed voor welk kleurtje je best gaat? Lees dan zeker even verder! 

Verschillende factoren

Er bestaat eigenlijk geen vaste, eenduidige regel om de perfecte kleur oogschaduw te vinden. Alles hangt af van verschillende factoren zoals oogkleur, huidtint en haarkleur. En ook de kleuren van je outfit spelen een rol!

Bovendien hebben alle oogkleuren verschillende varianten. Zo kun je felblauwe of lichtblauwe ogen hebben of zelfs gemengde oogkleuren. Experimenteren met kleuren is dus de boodschap, maar deze tip volgen, is alvast een goed begin.

Versterk je oogkleur

Om je oogkleur te benadrukken, kun je contrasterende kleuren gebruiken. In het kleurenwiel kun je zien welke kleuren in contrast staan met elkaar.

Hoe werkt het? Kijk naar de tinten die recht tegenover je oogkleur staan. Deze zullen je oogkleur extra in de kijker zetten. Je hoeft het kleurenwiel niet exact te volgen, maar ga voor kleurvarianten die flatterend zijn en je look extra mooi doen uitkomen.

Groene ogen

Heb je groene ogen? Ga dan voor kleuren als nude, goud, licht- en donkerbruin om je kleur extra mooi te doen uitkomen. Ook oogschaduw met een paarse tint en kaki staan prachtig!

L’Oréal Paris ’05 Feminist Mini Oogschaduw Palette’ – € 14,99

Bruine ogen

Blauwe en groene tinten laten je oogkleur nòg beter uitkomen. Kies ook voor bruine oogschaduw: heb je lichtbruine ogen, ga dan voor donkere bruintinten en vice versa.

Lottie London ‘Shadow Swatch The Smokes Eyeshadow Palette’ – € 9,99

Blauwe ogen

Oogschaduw met een oranje ondertoon staat prachtig bij jouw blauwe kijkers. Brons- en lichtbruine kleuren laten je ogen dan weer extra blauw lijken.

Rimmel London ‘Magnif’Eyes 001 Nude Edition Eyeshadow Palette’ – € 14,99

Grijze ogen

Deze kleur is niet te vinden in het wiel, maar ook grijze ogen zijn prachtig op te maken. Ze zijn meestal koel van kleur, waardoor je best met koele kleuren oogschaduw kunt werken. Denk maar aan antraciet, donkerblauw, aubergine, grijs-bruin en kleuren met een witte of zilveren glans. Heb je lichtgrijze ogen, ga dan voor een donkere kleur zodat je lichte ogen sprankelen.

Max Factor ’03 Rose Nudes Oogschaduw Palette’ – € 19,99

Heb je meerdere oogkleuren?

Probeer dan kleurtjes en afgeleide tinten die in contrast staan met je beide oogkleuren. Experimenteer erop los tot je je ideale combinatie hebt gevonden!

Revolution Make-Up ’32 Mermaids Forever Eyeshadow Palette’ – € 9,99

Coverbeeld: Getty Images

Lees ook:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)