Koele nachtkleding bij warm weer? Hier moet je op letten!

Koele nachtkleding bij warm weer? Hier moet je op letten!
Getty Images

Warm weer resulteert vaak in tropische nachten en daar is onze interne thermostaat niet altijd zo blij mee. Keep it cool en wapen je met deze koele nachtmode!

Beter slapen bij warm weer

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde. En om goed te kunnen slapen, verliest je lichaam best een halve tot een hele graad aan warmte. De ideale temperatuur voor je slaapkamer is dan ook 16 tot 18 graden, maar als het warmer is buiten, is dat niet altijd mogelijk. Je lichaam heeft het bijgevolg moeilijker om af te koelen, waardoor je meer gefragmenteerd en minder diep slaapt.

Zorg daarom voor nachtkleding en lakens uit ademende materialen en blokkeer overdag het zonlicht uit je slaapkamer. Installeer een ventilator of (mobiele) airco en zet eventueel een koelbox met fris water aan je nachtkastje. Allemaal nuttige tips die kunnen helpen om je lichaamstemperatuur te doen dalen!

Koele nachtmode

Naakt slapen onder een dun laken is een goede manier om het ‘s nachts koel te houden, maar je kunt net zo goed een pyjama of nachtjurk dragen. Kies in dat geval voor natuurlijke materialen die kunnen ademen, zoals katoen, linnen en zijde. Deze stoffen ventileren en blijven langer fris. Katoen en linnen nemen daarbij makkelijk transpiratievocht op, net zoals stoffen als viscose. Wij selecteerden alvast de mooiste zomerproof setjes!

1 Met een bloemetje

Veritas, € 16,99 voor het T-shirt en € 16,99 voor de short. Samenstelling: 100% katoen (T-shirt) en 100% viscose (short).

2 Zomerse print

Women’secret, € 39,99. Samenstelling: 100% katoen.

3 Op een roze wolk

Etam, € 24,99 voor het hemd en € 16,99 voor de short. Samenstelling: 100% katoen.

4 Een streepje voor

s.Oliver, € 34,99. Samenstelling: 50% katoen, 50% viscose.

5 Zonnig geel

OYSHO, € 49,99. Samenstelling: 100% linnen.

6 Koele nachtjurk

Women’secret, € 29,99. Samenstelling: 100% katoen.

7 Het perfecte pakje

C&A, € 24,99. Samenstelling: 55% linnen, 45% viscose.

8 Zuiver wit

OYSHO, € 22,99 voor het topje en € 25,99 voor de broek. Samenstelling: 100% katoen.

9 Delicaat kant

Lordsxlillies, € 18. Samenstelling: 100% katoen.

10 Eentje voor elke dag

HEMA, € 18. Samenstelling: 100% katoen.

Ook fijn in de zomer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)