Warm weer? Zo blijft je make-up perfect zitten!

Warm weer? Zo blijft je make-up perfect zitten!
Getty Images

Make-up dat van je gezicht smelt bij warm weer, echt charmant is het niet. Als het kwik naar boven klimt, hou je daarom beter deze make-uptips in het achterhoofd!

Make-up bij warm weer: stap voor stap

1 Reinigen

Mooie make-up begint altijd bij een goed verzorgde huid, ook in de zomer. Start daarom met een milde, maar grondige reiniging om je gezicht om je huid zuiver, fris en vrij van puistjes en andere oneffenheden te houden (Ray, € 17).

2 Exfoliëren

Scrub je gelaat één keer per week om dode huidcellen te verwijderen en de vernieuwing van de huidcellen te stimuleren. Let wel op met producten die schurende deeltjes bevatten, want ze kunnen de bovenste huidlaag beschadigen. Een mild product met wateroplosbare scrubdeeltjes is daarom een beter idee, of kies voor een scrub op basis van huidvriendelijke zuren die je velletje zachtjes exfoliëren (Nannic, € 21,40).

3 Voeden en beschermen

Hydrateer je huid met een dagcrème. Kies voor eentje met een SPF of smeer achteraf nog een extra zonnecrème voor het gelaat (CeraVe, € 14,25 bij Farmaline).

4 Primer

Na je huidverzorging kun je aan je make-up beginnen. Breng als eerste stap een primer aan die je huid gladstrijkt en ervoor zorgt dat je foundation beter zal blijven zitten.

Tip: heb je een vette huid? Ga dan voor een matterende primer. Droge velletjes kiezen dan weer het best voor een hydraterend exemplaar (Essence, € 3,89 bij Kruidvat).

5 Foundation

Met een foundation egaliseer je je huid en kun je oneffenheden verdoezelen. Kies voor een waterproof exemplaar: die bevat bestanddelen die ervoor zorgen dat je foundation niet uitloopt (HUDA Beauty, € 37,50 bij ICI Paris XL).

6 Concealer

Stip een beetje concealer onder je ogen en op eventuele oneffenheden die je graag wat meer wil bedekken. Blend het product mooi uit met een kwast, sponsje of je vingers, zodat het naadloos overgaat in je foundation. Kies opnieuw voor een waterproof exemplaar om te vermijden dat hij uitloopt (Catrice, € 3,99 bij Kruidvat).

7 Blush

Geef je gelaat een frisse blos met een crèmeblush. Extra makkelijk, want die tokkel je gewoon met je vingertoppen op je gelaat. Een crèmeblush versmelt mooi met je huid en make-up, en blijft doorgaans iets beter zitten dan een poederblush (Clinique, € 26).

8 Poeder

Breng een beetje matterend poeder op je T-zone (neus, kin, midden van je voorhoofd) en onder je ogen aan om je make-up te fixeren. Vooral een aanrader als je een vet huidtype hebt! (Babor, € 27,90)

9 Oogschaduwprimer

Ook voor de ogen bestaat een primer die je kunt aanbrengen vóór je oogschaduw. Hij zorgt ervoor dat alles langer blijft zitten en dat de kleuren van je oogschaduw beter tot hun recht komen (Jane Iredale, € 35).

10 Oogschaduw

Gebruik een water- en zweetproof oogschaduw, dikwijls in een crèmevorm of in een stick, die een hele dag met glans blijft zitten. Dit soort oogschaduwtexturen zijn extra handig, omdat je ze gewoon met je vingertoppen kunt uitblenden (Yves Rocher, € 17,90 € 8,95).

11 Mascara

Werk af met een laagje waterproof mascara. Die heeft een stevige formule en hecht zich goed aan je wimpers, waardoor de mascara niet zal uitlopen of op je oogleden zal stempelen. Hoe je hem ‘s avonds zachtjes verwijdert zonder je wimpers te beschadigen, lees je hier (Max Factor, € 18,99 bij Di).

12 Lippenbalsem

Niet alleen je huid, maar ook je lippen kunnen verbranden en uitdrogen. Ze zijn namelijk extra dun en gevoelig voor de schadelijke uv-stralen van de zon. Smeer daarom een lippenbalsem met een zonbeschermingsfactor, eventueel met een tintje om je lippen van een zomerse kleur te voorzien (Avène, € 18,89 bij Farmaline).

13 Setting spray

Een fixerende spray, ook wel een ‘setting spray‘ genoemd, zorgt ervoor dat je make-up zich beter aan je huid hecht en alles piekfijn blijft zitten. Vergelijk het een beetje met een haarspray voor je kapsel (Cent Pur Cent, € 24,99).

14 Gelaatsnevel met uv-filter

Tip: als je in de zon zit, spray dan elke twee uur een nevel met zonnefilter over je gelaat. Die zorgt ervoor dat je huid beschermd is tegen uv-straling, dat je huid niet glimt én dat je make-up beter zal blijven zitten. Driemaal winst, als je ‘t ons vraagt! (La Roche-Posay, € 13,50 bij Farmaline)

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)