Daarom is kokosolie onmisbaar in je beautyroutine

Door De Redactie

We kenden ze al een tijdje: de superkrachten van kokosolie. Als alternatief voor olijfolie en co, maar ook als multifunctioneel wondermiddel in je badkamer. Dit kun je er allemaal mee doen!

Voor je huid

Bodylotion

Kokosolie hydrateert intens. Laat je bodylotion eens voor wat hij is en gebruik kokosolie om je huid in te smeren. Toegegeven: het voelt iets vetter aan, maar je zult er geen spijt van hebben. Zodra de olie ingetrokken is, voelt je huid zijdezacht aan.

Scrub

Meng wat kokosolie (in vaste vorm) met wat suiker en je hebt een goedkope en superhydraterende bodyscrub. Bonuspunten voor de heerlijke geur!

Scheerschuim

Heb je last van irritatie na het scheren? Dat probleem is zo van de baan wanneer je kokosolie gebruikt. Pluspunt: als je je benen ermee scheert tijdens de douche is er zelfs geen nood meer aan lotion achteraf, zo hydraterend is het goedje.

Make-up remover

Kokosolie verwijdert make-up resten als de beste. Breng het aan op een watje en je kunt aan de slag. Terwijl andere make-up removers je huid vaak droog en trekkerig achterlaten, is kokosolie net geweldig hydraterend.

Lippenbalsem

Smeer met je vinger wat kokosolie op je lippen. Niet alleen is het een geweldige lippenbalsem, het geeft je lippen een mooie glans.

Voor je haar

Kokosolie is geweldig voor je haar: het vermindert proteïneverlies en voorkomt droog en beschadigd haar. Volgens specialisten gebruik je het best zo’n twee tot drie keer per week voor een optimaal resultaat.

Haarmasker

Heerlijk zacht haar? Gebruik kokosolie als haarmasker. Breng het zo’n halfuurtje op voorhand aan op de lengtes van je droge lokken en spoel het uit. Was je haar daarna zoals je normaal zou doen.

Conditioner

Veel vrouwen kleuren hun haar, waardoor het na een aantal behandelingen helemaal uitgedroogd is. Laat die conditioner staan en gun je haar een intense verwenbeurt met kokosolie. Was je haar zoals gewoonlijk met shampoo en smeer daarna een theelepel kokosolie op de puntjes. Laat enkele minuten inwerken en spoel uit.

Serum

Gebruik de olie als serum op de lengtes van je haren voor een mooie glans met anti-pluis-garantie. Warm de olie op in de microgolf en verdeel over je lokken. Let op dat je niet te veel gebruikt.

In je EHBO-kastje

  • Muggenbeten: smeer dat geïrriteerde bultje in met kokosolie en de jeuk vermindert aanzienlijk.
  • Onderhuidse puistjes: smeer er wat kokosolie op en het pijnlijke, drukkende gevoel verbetert.
  • Eczeem en andere huidklachten: ook hier biedt verzachtende kokosolie soelaas. Ook goed tegen vervelende schimmels!
  • Oppervlakkige brandwonden: kokosolie versoepelt de huid én bevordert het herstel.

De juiste kokosolie: enkele tips

  • Koop kokosolie altijd in een glazen pot: plastic heeft een slechte invloed op de kwaliteit.
  • Ga liefst voor biologisch geteelde en extra vierge kokosolie, dat zijn de meest pure vormen.
  • Vermijd ‘geurloze’ kokosolie. Soms verwijdert de fabrikant de geur, omdat niet iedereen er fan van is, maar samen met de geur verdwijnen meestal ook de goede ingrediënten.
  • Kokosolie is te koop in bijna elk grootwarenhuis en in biologische winkels. Sommige winkels verkopen kokosolie onder de term ‘kokosboter‘. Dat is de gestolde variant.

Kokosolie is ook een geweldige hulp in het huishouden. Op welke manier? Dat ontdek je hier!

Coverbeeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content