5x langhoudende lippenstiften die perfect blijven zitten (ook onder je mondmasker!)

5x langhoudende lippenstiften die perfect blijven zitten (ook onder je mondmasker!)
Getty Images

Er zijn zo van die dagen dat je er extra goed wilt uitzien, en dan is een lippenstift een snelle en makkelijke oplossing om wat kleur aan je make-up te geven. Deze toppers zijn getest en goedgekeurd door onze beautyredactie, en blijven een héle dag zitten zonder te vervagen!

Extra lang mooi

Vooraleer we je onze favoriete langhoudende lipsticks verklappen, geven we je graag nog een aantal tips:

  • Start met gladde, egale lippen. Scrub ze eventueel om velletjes en dode huidcellen te verwijderen. Dat doe je met een mengsel van honing met fijne suiker, in zachte, ronddraaiende bewegingen.
  • Last van droge lippen? Breng dan regelmatig een voedende lippenbalsem aan. Zo blijven je lippen mooi gehydrateerd, waardoor je lippenstift automatisch langer zal blijven zitten, comfortabeler zal voelen én minder snel tussen de lijntjes zal kruipen.
  • Omlijn en kleur je lippen eventueel met een lippenpotlood in dezelfde tint dan je lippenstift. Zo heeft je lipstick een goede basis om zich aan te hechten.
  • Gebruik het tipje van de lipstickapplicator, óf een fijn penseeltje om ‘m heel precies aan te brengen. Dit is vooral belangrijk als je voor een opvallende kleur, zoals rood of felroze, kiest.
  • Heb je van nature donkere lippen? Dan kunnen sommige lippenstiften wat minder gepigmenteerd lijken. Breng daarom op voorhand een beetje foundation of concealer over je lippen aan om je lipstick te doen knallen.
  • Extra volle lippen? Dan doet een beetje highlighter op je cupidoboogje (het boogje bovenaan je lippen) wonderen. Ook een beetje transparante lipgloss in het midden van je lippen geeft ze een vollere indruk.
  • Niets zo vervelend als een afdruk van je lippenstift op je tanden. Met welk eenvoudig trucje je dat voorkomt, lees je hier.

5x langhoudende lippenstiften

Eten, drinken, babbelen, kussen en zelfs een uitje waarvoor je je mondmasker nodig hebt: deze lippenstiften blijven muurvast zitten en kleuren je lippen zónder uit te lopen of te vervagen.

1 Rouge Velvet Ink

langhoudende lippenstiften

Deze vloeibare lipstick geeft je lippen een rijke, fluwelen, ultramatte kleur die luchtig en comfortabel aanvoelt. Met de fijne applicator kun je je lippen heel precies omlijnen en invullen (Bourjois, € 16,99).

2 Powder Kiss Liquid Lipstick

Met deze lippenstift creëer je een poederige, romantische waas van kleur, met vochtinbrengende ingrediënten die vermijden dat je lippen uitdrogen (M.A.C, € 24,50).

3 Infallible 24H Lipstick

lippenstift mondmasker

Dankzij een hoge concentratie intense pigmenten blijft deze lippenstift tot 24 uur lang perfect zitten. De formule is verrijkt met hyaluronzuur om je lippen volop te hydrateren (L’Oréal Paris, € 17,99 bij Di).

4 Super Stay Matte Ink

langhoudende lipstick

Ultramakkelijk is hij aan te brengen, deze lippenstift met matte finish. En dankzij de sterk gepigmenteerde kleurformule blijft hij tot wel 16 uur lang zitten! (Maybelline New York, € 11,99 bij Kruidvat)

5 Max Factor Lipfinity Superstar

4,2g

Deze lippenstift breng je in twee snelle stappen aan: eerst de kleur, en na een minuutje de top coat. Terwijl de meeste langhoudende lippenstiften een matte finish hebben, geeft dit exemplaar een mooie glans (Max Factor, € 17,99 bij Kruidvat).

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)