Verwen jezelf: geef je nagels een verzorgende manicure in 5 stappen

Verwen jezelf: geef je nagels een verzorgende manicure in 5 stappen
Getty Images

Hebben je nagels een beetje extra liefde nodig, of heb je zin om jezelf te verwennen met een uitgebreide manicure? Met deze verzorgingstips krijg je mooie nagels, alsof je net van bij de schoonheidsspecialiste komt!

Verzorgende manicure: 5 stappen

1. Reinigen en nagellak verwijderen

Maak je handen en nagels helemaal schoon met water en zeep. Ga ook achter je nagels met een bokkenpootje. Droog ze goed af om met een schone lei te kunnen beginnen.

Kleeft er nog een restje nagellak op je nagels? Haal het dan weg met een wattenschijfje gedrenkt in nagellakremover. Kies voor een remover zonder aceton, want die is een pak milder voor je nagels. Aceton verwijdert je nagellak, maar stript ook de natuurlijke oliën van je nagels. Hierdoor drogen ze uit, waardoor ze broos worden en sneller afbreken.

2. Knippen en vijlen

Knip je nagels korter tot de gewenste lengte en vijl de hoekjes bij tot ze mooi glad zijn. Vijl altijd één kant op in plaats van heen en weer te gaan, want zigzaggen maakt de nagelplaat gevoelig voor splijten. Vijl van de rand naar binnen toe voor het mooiste resultaat.

PS Heb je broze of breekbare nagels, dan laat je de nagelknipper beter achterwege. Je nagels bestaan namelijk uit drie lagen, waar je erg veel druk op zet als je de nagelknipper bovenhaalt. Daardoor kunnen de laagjes loskomen van elkaar en je nagels doen breken.

3. Duw je nagelriemen naar achter

Duw je nagelriemen naar achter met een bokkenpootje. Ga zacht te werk en gebruik eventueel een nagelschaartje om loshangende velletjes weg te halen.

Tip: dompel je nagels zo’n 10 minuten onder in een badje met wat olijfolie om je nagelriemen week te maken. Zo kun je ze vlotter terugduwen, én het is nog goed voor je nagels ook.

4. Optioneel: lak je nagels

Lak je nagels in een vrolijke kleur, of kies voor een doorschijnend lakje voor een verzorgde uitstraling.

  • Breng eerst een transparante basislaag aan om je nagelplaat te beschermen. Pluspunt: zo’n base coat zorgt ervoor dat je nagellak zich ergens aan kan hechten, waardoor hij langer zal blijven zitten.
  • Lak je nagels met een dun laagje nagellak. Begin in het midden en zet wat druk op het borsteltje, zodat de haartjes zich mooi spreiden en de boog van je nagel volgen. Lak naar het uiteinde toe: eerst het midden, dan links en dan rechts. Laat goed drogen.
  • Breng eventueel een tweede laag aan als de nagellak niet mooi dekt, of je een intensere kleur wilt. Laat opnieuw goed drogen.
  • Werk je nagellak af met een dunne top coat. Die zorgt ervoor dat je nagellak langer houdt en mooi glanst.

Tip: lak nooit de volledige lengte van je nagels, maar laat een klein randje open aan de nagelriem. Dat verlengt de nagels optisch en toont eleganter.

5. Geef jezelf een handmassage

Is je nagellak helemaal droog? Eindig je manicure dan met een vochtinbrengende handcrème. De Libelle-redactie testte alvast een aantal handcrèmes uit.

Neem je tijd om je nagelriemen, handpalmen, vingers en polsen in ronddraaiende bewegingen te masseren. Ontspan je volledig terwijl de crème intrekt in je huid. Masseer eventueel ook een drupje nagelriemolie in op je nagels om ze extra te voeden.

Ook over je nagels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)