© Rosette La Vedette

Moois in de kijker: Belgisch mutsenmerk steunt alopecia-patiënten

Door Jolien Thieleman

JolienLifestyleredactrice Jolien heeft een zwak voor alles wat met schoonheid te maken heeft. In deze rubriek zet ze dan ook telkens iets moois uit mode- en beautyland in de kijker. Op-en-top Belgisch én met een bijzonder of hartverwarmend verhaal erachter. Deze week: Rosette la Vedette.

Aandacht voor alopecia

Redactrice Jolien: “Ik kan het me niet voorstellen, een leven zonder mijn weelderige bos krullen. Toch verliezen erg veel vrouwen hun haar, en niet alleen door chemotherapie.

Ik had wel al eens eerder van alopecia gehoord, de aandoening die tijdelijke of permanente haaruitval veroorzaakt. Dat kan gaan van je kapsel tot zelfs je wimpers en wenkbrauwen. De aandoening is nog vrij onbekend, waardoor september officieel werd uitgeroepen als ‘Alopecia Awareness Maand’. Om er mee de aandacht op te vestigen, lanceert Rosette la Vedette een speciale kledingcollectie met een ludieke, maar héél erg mooie boodschap.”

Rosette la Vedette

Rosette la Vedette is een 100% Belgisch mutsenlabel voor dames zonder haar. Het merk wordt niet alleen gesmaakt door chemopatiënten, maar ook steeds meer door vrouwen die kaal zijn door alopecia. De Gentse Wendy Rosseel richtte het merk op en is trots dat haar mutsen en sjaaltjes een extra motivatieboost geven om jezelf niet te schamen of te verstoppen.

Turban, € 49,95.

Weg met het taboe

Speciaal voor September Alopeciamaand wordt de collectie uitgebreid met stuks die alopecia op een luchtige manier onder de aandacht brengen: een sweater met de opdruk 0% hair 100% awesome en een T-shirt met de uitdrukking I’m having a no hair day.

Speciaal voor dit initiatief ging vaste klant Tine voor Rosette la Vedette op de foto. Zij was maar vijf jaar oud toen ze voor het eerst haar haar verloor. Heel haar kindertijd kampte ze met kale plekken, tot het rond haar dertigste volledig uitviel. Tine: “Voor een jonge vrouw is dat slikken, want kaal zijn doet wat met je zelfbeeld en je zelfvertrouwen. Ondertussen durf ik mijn alopecia aan de buitenwereld te tonen en wil ik mij inzetten om lotgenoten te informeren en te inspireren. Als we minder taboe en meer begrip willen, moeten we er ook meer durven over praten”, vertelt ze.

En daar ben ik het volledig mee eens, want élke vrouw verdient het om zich mooi te voelen en vol zelfvertrouwen van zichzelf te houden.

Opbrengst naar vzw Haarwensen

Wat extra mooi is aan deze collectie, is dat de opbrengst van de maand september integraal naar vzw Haarwensen gaat. Deze Belgische vereniging schenkt kinderen met haarverlies door alopecia (maar ook door chemotherapie of andere medische aandoeningen) volledig gratis een haarwerk van echt haar dat anders al snel zo’n 1.500 euro kost.

Mooi, in alle betekenissen van het woord: ik ben fan van de boodschap die erachter zit, de collectie zelf én het feit dat het zelfvertrouwen van vrouwen met haarverlies zo’n geweldige boost krijgt!”

1

Rosette la Vedette

alopecia kleding chemotherapie cadeau

T-shirt, € 24,95.

2

Rosette la Vedette

cadeau tijdens chemo

Sweater, € 47,50.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content