Op deze 5 manieren vervaag je die vervelende tan lines

Door Jolien Thieleman

Hoe dikwijls je ook zonnecrème smeert: witte lijntjes op je gebruinde huid zijn soms onvermijdelijk. Gelukkig zijn er enkele simpele manieren waarmee je ze kunt vervagen.

Met je mooie jurk of bikini geflaneerd in het zonnetje? Dan heb je vast een mooi kleurtje te pakken. Staan de bandjes in je schouders of zie je de insnijding van je badpak terug in je zomerkleurtje? Geen nood: probeer deze trucjes eens!

1. Scrub, scrub, scrub

Een washandje en een goede bodyscrub doen wonderen voor je bruine huid én zullen ervoor zorgen dat de witte lijntjes zullen vervagen. Kijk eerst goed op de verpakking of hij geschikt is voor dagelijks gebruik, wil je je huid niet beschadigen.

2. Zelfbruiner

Om je tan lines weg te werken, kun je natuurlijk ook aan de slag gaan met zelfbruiner. Smeer niet enkel de witte vlekjes, maar je hele lichaam in voor het mooiste resultaat. Je zult zien dat de lijntjes veel minder zichtbaar zullen zijn!

3. Aardappelen

Het klinkt misschien vreemd, maar ook aardappelen kunnen helpen tegen zonnestrepen. Het is bewezen dat vitamine C de huid verlicht, waardoor ze het contrast tussen je witte en gebruinde kleur zullen vervagen. Snij de aardappel in schijfjes – of blend ‘m tot een papje – en laat zo’n halfuurtje intrekken.

4. Citroen-honing

Citroensap dient als natuurlijke reiniger voor je huid, waardoor ook je witte lijntjes er sneller door zullen vervagen. Het is wel belangrijk dat je ‘t niet puur gebruikt, aangezien dit te bijtend is voor je huid. Meng het daarom met honing en laat het zo’n 20 minuutjes inwerken voor je het weer afspoelt.

5. Komkommer

Er is wel degelijk een reden waarom sommige vrouwen komkommerschijfjes op hun ogen leggen: ze zijn van nature rijk aan vitamine C en andere hydraterende eigenschappen. Leg simpelweg enkele schijfjes op je huid of blend het, net zoals de aardappel, tot een papje. Laat het 20 minuutjes inwerken, spoel af en hydrateer je huid.

Beeld: Getty Images

Lees meer:

Partner Content