Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

9x ideeën om je haar in een paardenstaart te dragen

Door Jolien Thieleman

De paardenstaart is een klassieker onder de opsteekkapsels, maar hoeft zeker niet altijd klassiek te zijn. Geef ‘m wat meer schwung met deze originele ideeën.

Een paardenstaart op 9 manieren

Met een paardenstaart hou je (half)lange haren makkelijk uit de weg. Niets mis met een klassieke hoge of lage staart, maar er zijn nog zoveel andere originele manieren om ‘m te stylen. Kijk maar mee:

1. Met een twist

Dit kapsel is geschikt voor alle gelegenheden, ook meer formele. Het zou zelfs kunnen dienen als bruidskapsel!

2. Snel en simpel

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn: maak een lage paardenstaart en wikkel een plukje haar rond de elastiek om het te verbergen. Trek wat plukjes los vooraan en zorg voor meer volume op de kruin voor dit nonchalante, maar tegelijk stijlvolle kapsel.

3. Viva volume

Twee staartjes, dubbel zoveel volume: door twee paardenstaarten onder elkaar te maken, lijkt je haar extra vol en lang.

4. Doe de zigzag

Een haarelastiekje, enkele schuifspeldjes en wat geduld, meer heb je niet nodig voor dit elegante kapsel. Stop de schuifspeldjes naar binnen, zodat je ze niet meer ziet.

5. Romantiek ten top

Dit kapsel is ideaal voor wie vertrouwd is met invlechten (de zogenaamde ‘Dutch braid‘). Voeg een sjaaltje toe als extra toets voor je look.

6. Elegante vlecht

Een andere manier van invlechten is de ‘French braid‘. Met dit kapsel maak je er een echte blikvanger van.

7. Populaire knijpspeld

De knijpspeld is een van de populairste haaraccessoires van het moment. Hier zie je ‘m samen met een elegante paardenstaart, waarbij de onderkant lichtjes naar één kant werd getwist.

8. Partyproof

Door de haren op je kruin te touperen (tegenkammen in één richting, en de bovenste laag zachtjes gladborstelen), krijg je superveel volume. Drapeer je lokken over het haarelastiekje voor een feestelijk accent.

9. Chignonstaart

Eentje voor een speciale gelegenheid: een combinatie tussen een chignon en een paardenstaart. Een accessoire, zoals een speld met pareltjes, maakt dit kapsel helemaal af.

Meer kapsels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content