Te weinig geslapen? Huis-tuin-en keukenmiddeltjes die écht werken tegen donkere kringen

Een paar nachtjes te weinig slaap en hup, daar zijn ze: donkere kringen onder de ogen. Wanneer je even echt geen zin hebt om met talloze make-up producten aan de slag te gaan, kun je deze huis-tuin-en keukenmiddeltjes proberen.  Je hebt ze vast in huis! 

Amandelolie

Dep ‘s avonds een aantal druppeltjes amandelolie op je wallen en masseer zachtjes in. Doe dit elke avond voor je gaat slapen. De vitamine E in amandelolie maakt je huid weer soepel en laat walletjes verdwijnen. Opgelet: let erop dat je zoete amandelolie gebruikt. Bittere amandelolie is enkel geschikt voor aromatherapie.

Tomaten

Voor deze remedie heb je één theelepel tomatensap en één theelepel citroensap nodig. Meng de twee samen en dep het onder je ogen. Laat dit 10 minuten inwerken en spoel af met koud water. Doe dit twee keer per dag, drie weken lang. Het werkt omdat tomaten lycopeen bevatten, een chemische stof dat de huid verzorgd en herstelt. Let op wanneer je een gevoelige huid hebt: voeg er dan een aantal druppeltjes rozenwater aan toe.

Citroensap zal je huid oplichten. De vitamine C in het fruit zal als antioxidant werken om je huid er jonger te laten uitzien. Vergeet zeker niet om een voedende crème aan te brengen na deze methode, want citroen kan je huid uitdrogen.

Groene theezakjes

Dompel de theezakjes onder in koud water en leg ze even in de diepvriezer. Leg de zakjes voor 15 minuten onder je ogen en was je gezicht. Donkere kringen worden veroorzaakt door verwijde bloedvaten onder je ogen. Thee bevat tannines, dat bekend staat om zijn samentrekkende eigenschap. Het helpt dus om de bloedvaten terug zijn normale vorm te geven. Je ogen zullen erg verfrist aanvoelen.

Via Gettyimages

Bakpoeder

Voor deze remedie heb je een kopje warm water nodig, een theelepel bakpoeder en twee watjes. Meng het bakpoeder met het warm water en laat de watjes er even in soppen. Leg ze onder je ogen voor 10 tot 15 minuten. Bakpoeder zorgt ervoor dat je gezicht oplicht en je bloedcirculatie verbetert.

Melk

Hiervoor heb je een kopje koude melk en een wattenbal nodig. Sop de wattenbal in de melk en laat dit op je ogen liggen voor 15 minuten. Het melkzuur zal je huid zacht maken en verstevigen. Het helpt ook tegen fijne lijntjes en rimpels.

Aardappel

Rasp een rauwe aardappel en zorg ervoor dat je het sap van de aardappel opvangt. Dop je watje hier even in en leg dit onder je ogen voor 15 minuten. Was daarna je gezicht met koud water. De enzymen, het stijfsel en de vitamine C in het sap helpen je ogen te verzorgen en gaan donkere kringen tegen.

Saffraan

Laat 1 tot twee strengels saffraan weken in een kopje melk. Dop je watje hierin en behandel je hele gezicht en nek ermee. Laat dit 12 minuten inwerken en spoel af met koud water. Al jaren wordt saffraan gezien als een oplossing voor huidproblemen. Het bevat antioxidanten en versterkt je huid.

Huis-tuin-en keukenmiddeltjes

Yoghurt en peterselie

Meng een handjevol peterselie met yoghurt. Zorg ervoor dat de peterselie in kleine stukjes is. Laat dit 10 minuten inwerken onder je ogen. Je kunt dit maskertje 3 keer per week gebruiken. Peterselie bevat bètacaroteen, vitamine C, foliumzuur en andere mineralen en vitaminen. Het maakt je huid egaal en gaat rimpels tegen.

Bron: Stylecraze

Partner Content