Getty Images

5x snelle trucjes tegen verkleurde nagels

Door Jolien Thieleman

Heb je je nagels in een vrolijk knalkleurtje gelakt? Leuk! Maar wat met die verkleurde nagels achteraf? Deze trucjes helpen.

Verkleurde nagels

Fel gelakte nagels zien er leuk uit, maar de sterke pigmenten in nagellak kunnen je nagels verkleuren en ze een bruine, gelige schijn geven. Ook o.a. roken, chemotherapie, diabetes en een verzwakt immuunsysteem kunnen daar helaas voor zorgen.

Maar geen nood: er bestaan heel wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om je nagels weer mooi wit te maken. En het beste van al? Alles wat je nodig hebt, heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis.

5x trucjes tegen verkleurde nagels

1. Witmakingstandpasta

De stoffen in whitening tandpasta’s die verkleurde tanden weer ophelderen, werken ook goed voor je nagels. Wrijf een klein beetje tandpasta op je nagels, laat het een paar minuten zitten en scrub ze voorzichtig met een oude tandenborstel. Spoel je handen goed af na de poetsbeurt. De verkleuring is hierna sterk afgenomen.

2. Citroensap

Citroensap staat erom bekend witmakende eigenschappen te hebben. Breng het niet puur aan op je nagels, want dat kan beginnen branden. Voeg liever een goede scheut toe aan een kommetje met warm water en laat je nagels er zo’n tien minuten in weken. Smeer je handen en nagels nadien rijkelijk in met een crème, want citroensap kan nogal uitdrogen.

3. Keukenzout

Ook een badje met zout kan verkleuring aan je nagels onttrekken. Doe een flinke schep keuken- of zeezout in een kommetje warm water en dompel je nagels er tien minuten in onder. Het kan misschien wel wat prikken, maar het resultaat mag er zijn.

4. Kunstgebit-reinigingstabletje

Misschien de meest verrassende truc van allemaal, maar wél eentje die werkt: los een reinigingstablet voor kunstgebitten op in een kommetje lauwwarm water en laat je nagels er tien minuten in weken. Gebruik een oude tandenborstel om nog even over je nagels te borstelen. De witmakende eigenschappen in het tabletje werken ook om je nagelplaat weer witter te krijgen.

5. Nail whitener

Lijkt niets te helpen? Er zijn ook speciale nagelproducten te koop die je nagels weer mooi wit maken. Ze camoufleren verkleuringen en geven een mooie glans. Je brengt ze eenvoudigweg aan zoals een gewone nagellak.

Natural Nail Whitener (Herôme, € 10,99 bij Kruidvat).

Basislaag

Onder het motto ‘goed begonnen, is half gewonnen’ start je je manicure altijd best met een base coat. Die onderlaag lak je als eerste en beschermt je nagelplaat tegen de pigmenten in je nagellak. Als je je nagels vervolgens weer schoonmaakt met een nagellakremover, zul je zien dat ze mooi wit gebleven zijn. Af en toe een lakpauze inlassen, is daarnaast geen overbodige luxe om je nagels te laten herstellen.

Get It Bright Base Coat met verhelderende formule (Essie, € 13,49 bij Kruidvat).

Ook over je nagels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content