Déze gewoonte kan ervoor zorgen dat je wakker wordt met vet haar

Door Rani Merckx

Je hebt voor het slapengaan je haren gewassen, en toch word je wakker met vet haar. Je krijgt er kop noch staart aan! Tijd om je avondroutine onder de loep te nemen, want van deze gewoonte kan je haar vet worden! 

Was jij je haren het liefst ‘s avonds? Dan hou je deze tips best in het achterhoofd!

Droog je haren

Dat slapen met nat haar niet goed is voor je haren kon je hier al lezen. Door het woelen en keren in bed wordt je haar immers extra poreus, ontstaan er klitten en neemt je haar allerlei vreemde vormen aan.

Je haar niet drogen voor het slapengaan kan er trouwens ook voor zorgen dat je de volgende dag met vet haar wakker wordt! Je geeft je haren niet de tijd om te drogen, waardoor de haarwortels vochtig blijven. Hierdoor oogt én voelt je haar sneller vet aan.

Voortaan toch maar even je haren drogen voor je onder de wol kruipt? Met deze tips leg je jouw wilde, natte haren mooi in de plooi.

Vuile kussensloop

Ook je kussensloop kan een boosdoener zijn. Al het vuil vanop je kussen, zoals restanten van haarproducten, make-up of zweet, worden als het ware in je haren gewreven, waardoor het sneller vet wordt! Regelmatig je kussensloop vervangen, is de boodschap!

Maar op welke kussensloop leg je best je hoofd te rusten? Dat lees je hier!

Was je haar niet te vaak

Oud nieuws, maar we kunnen het niet genoeg benadrukken: was je haren niet te vaak! Als je te vaak je haren wast, kan je haar hieraan gewoon worden, waardoor het sneller vet wordt! Beperk het wassen van je haren tot één à twee keer per week, en gebruik in tussentijd een droogshampoo om je lokken fris te houden.

Vet haar? Hou dan deze tips in het achterhoofd!

 

Bron: Margriet.nl. Beeld: GettyImages

Nog meer tips tegen vet haar:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content