Mooie, volle lippen in vijf eenvoudige stappen

Door Jolien Thieleman

Mooie, volle lippen zijn aantrekkelijk en een schoonheidsideaal. Heb je van nature smalle lippen dan kan je ze groter laten lijken met make-up. Met deze vijf stappen heb je snel vollere en grotere lippen.

Mooie, volle lippen: het is jammer genoeg niet iedereen gegeven. Gelukkig zijn er enkele simpele trucjes die je kunt toepassen om van je lippen dé blikvanger van je look te maken. Probeer dit stappenplan eens uit:

1. Lipscrub

Om je lippen voor te bereiden op de producten en ze superzacht te krijgen, verwijder je eerst de losse velletjes met een lipscrub. Die kun je zelf maken door honing te mengen met fijne suiker, maar je kunt het ook makkelijk in een potje kopen. Dit exemplaar van Lush is onze favoriet!

Lush Honey lipscrub – € 8,95

2. Lippenbalsem

Zelfs als je lippen mooi glad zijn, kunnen ze nog wel wat extra verzorging gebruiken. Gebruik een hydraterende lippenbalsem en laat het eventjes intrekken voor je verdergaat.

Labellino Raspberry & Red Apple lippenbalsem – € 5,99

3. Lipliner

Om je lippen optisch voller te doen lijken, ga je aan de slag met een lipliner. Trek er een vloeiende lijn mee langs de omtrek van je lippen en vul de rest op. Als je hele dunne lippen hebt, aarzel dan niet om lichtjes buiten de omtrek te gaan. Een superscherpe punt aan je lipliner krijg je bovendien als je het potlood even in de koelkast legt voor je het slijpt!

Ben je van plan een felle lippenstift aan te brengen? Gebruik dan een lippenpotlood in dezelfde kleur. Ga je liever voor een naturelle look, kies dan voor een nude kleurtje. Gebruik in ieder geval geen lipliner die donkerder is dan de lipstick, anders krijg je randjes.

  • MUA Intense Colour (Caramel Nougat) lipliner – € 1,79
  • Catrice (070 I Got You Babe) lippotlood – € 1,99
  • Essence Soft Contouring (04 So Lovesick) lipliner – € 0,99

4. Lipstick of -gloss

Een product met glanzend effect zal je lippen extra vol doen lijken. Afhankelijk van de look waar je voor wilt gaan, kun je kiezen voor een dekkende lippenstift, lippenbalsem met tintje of doorschijnende lipgloss. Onthoud wel dat donkere kleuren je lippen smaller doen lijken.

  • L’Oréal Color Riche Shine (Instaheaven) lippenstift – € 13,99
  • Clinique Chubby Stick (Chunky Cherry) lippenbalsem – € 21,90
  • Darphin Petal Infusion (Voedende Rozen) lipolie – € 20,00

5. Highlighter

Een mooi extraatje om je lippen af te werken: highlighter! Breng wat glans aan op het midden van je lippen en vergeet je cupidoboogje niet. Je zult het verschil meteen zien!

Sleek Strobing Soufflé highlighter – € 8,99

Coverbeeld: Getty Images

Lees ook …

Partner Content