Dit zijn de voordelen van ananas voor je huid

Dit zijn de voordelen van ananas voor je huid

Schoonheid zit, maar begint ook vanbinnen. Zet eens wat vaker ananas op het menu, een wondermiddeltje voor je huid! De vrucht bevat namelijk heel wat vitamine C en antibacteriële eigenschappen.

Adieu, puistjes!

Vitamine C wordt al langer gezien als een geweldig vitamientje voor mensen die last hebben van puistjes of een geïrriteerde huid. De antioxidanten helpen de huid te egaliseren, terwijl de antibacteriële eigenschappen ervoor zorgen dat ontstekingen (puistjes) sneller verdwijnen.

Rimpelkiller

Naast vitamine C, zit ananas barstensvol vitamine A. Beide vitamines helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, omdat ze de aanmaak van collageen stimuleren. Hoe hoger de collageensynthese, hoe steviger de huid is.

De antioxidanten in ananas helpen de huid bovendien te beschermen tegen vrije radicalen, die door onder andere UV-stralen en luchtvervuiling in de huid kunnen dringen.

Oppepper voor je huid

Antioxidanten en vitamine C voeden van binnenuit, waardoor een droge huid een frisse oppepper krijgt. Uiteraard blijft het belangrijk om je huid goed te hydrateren, wil je die gezonde ‘glow’ behouden.

Viva die volle haardos

Mooi meegenomen: de vitamine C in ananas helpt ook tegen haaruitval! De vitamine voorkomt dat vrije radicalen je haarwortels verzwakken en dat je haren dus sneller uitvallen. Wil je meer weten over haaruitval en wat je ertegen kunt doen? Je leest het in dit artikel.

Maar …

Hou er wel rekening mee dat ananas veel (natuurlijke) suikers bevat, waardoor de vrucht nogal calorierijk is. Geniet er dus van, maar eet het met mate!

Bron: Esthetic Health – Coverbeeld: Getty Images

Meer beautynieuws:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)