Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Waarom het zo belangrijk is om je haarborstel goed schoon te maken

Door Jolien Thieleman

De juiste haarborstel kiezen voor je haartype is heel belangrijk voor de gezondheid én glans van je haren. Maar wat je misschien niet weet, is dat het ook heel belangrijk is om die borstel goed schoon te maken. 

Bacteriën

Zeker als je regelmatig haarproducten gebruikt, is het superbelangrijk om je haarborstel goed te reinigen, wil je vervelende kwaaltjes vermijden. In je borstel zitten niet alleen haartjes, maar ook oliën van je hoofdhuid, dode huidcellen en overschotjes van haarproducten. Dat maakt het een broeihaard van bacteriën, wat voor ontstekingen kan zorgen … en zelfs schimmelinfecties.

Je haarborstel regelmatig schoonmaken zorgt er bovendien voor dat hij goed blijft werken én dat je haar minder snel vet wordt. Wij weten alvast wat te doen: onze haarborstel vanavond een goede poetsbeurt geven. Zo doe je het!

Een propere haarborstel in 1-2-3

Het is belangrijk om regelmatig de haren uit je borstel weg te halen, maar om ‘m echt grondig schoon te maken, bepaal je best eerst welk type borstel je hebt.

Plastic borstel

Deze borstel is volledig gemaakt uit kunststof, waardoor hij zeker een tweewekelijks badje kan verdragen:

  • Vul een kom met warm water en zachte shampoo en was er je borstel mee.
  • Laat nog tien minuutjes weken.
  • Daarna laat je ‘m nog even drogen.

Houten borstel

Omdat deze borstel van een natuurlijke stof is gemaakt, moet je extra voorzichtig zijn met de producten die je gebruikt. Je borstel zou zomaar eens beschadigd kunnen zijn als je een te agressieve zeep gebruikt. Laat ‘m ook zeker niet weken in water, maar was ‘m kort en krachtig. Doe dit om de twee weken.

Kussenborstel

Kussenborstels zijn ietsje moeilijker om proper te maken, omdat er water kan achterblijven achter de pinnetjes. Dat kan vieze geurtjes met zich meebrengen of erger nog: schimmel in je borstel. Was ‘m daarom niet meer dan één keer per maand, zorg ervoor dat de zeep er volledig is uitgespoeld en laat een dag of twee drogen vooraleer je hem opnieuw gebruikt.

Föhnborstel

Een ronde föhnborstel bevat doorgaans meer pinnetjes, waardoor je extra aandacht moet besteden aan het haar dat je er alvast uit kunt verwijderen. Reinig ‘m vervolgens met je hand en wat milde zeep, terwijl je een draaiende beweging maakt. Spoel na met zuiver water en laat goed drogen.

Is je borstel heel vuil?

Aarzel dan niet om een beetje baksoda toe te voegen aan het sopje. Dit zal restjes van haarproducten en oliën sneller en grondiger verwijderen.

Bron: goodhousekeeping.com

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!