© Getty Images

10x boeken voor plantenliefhebbers

Wil je graag nieuwe bomen of struiken in je tuin, maar weet je niet waar te beginnen? Of wil je wat meer groen in huis, maar weet je niet welke kamerplanten het best bij jou passen? Laat je inspireren door deze boeken over planten voor binnen én buiten.

10 boeken over planten die je niet mag missen

1

De juiste boom voor elke tuin

De juiste boom voor elke tuin

In dit boek maak je kennis met meer dan 570 boomsoorten: van minibomen tot zuilbomen, van groenblijvende tot droogte-tolerante bomen, van bomen met opvallende bloemen, herfstkleuren of schors tot bomen met eetbare vruchten en als toetje: een heus rariteitenkabinet.

‘De juiste boom voor elke tuin’ van Martin Hermy – € 34,90 bij bol.com

2

Stekken en meer

Wil je op een goedkope manier veel planten in huis krijgen? Dat doe je door kamerplanten te stekken. In dit boek vind je tal van tips en tricks om het juist aan te pakken.

‘Stekken en meer’ van Judith Baehner – € 18,50 bij Standaard Boekhandel

3

Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan

Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan

Hou je wel van planten, maar ben je niet gezegend met groene vingers? De schrijver van dit boek gaat dieper in op het bestaan en de werking van planten, en hoe het komt dat ze doodgaan. Vervolgens geeft hij tal van tips, zodat je planten in topconditie blijven.

‘Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan’ van Jelmer De Boer – € 16,95 bij BookSpot

4

Planten combineren

Planten combineren

Dit boek is ideaal voor wie graag een weelderige border wil aanleggen en er het hele jaar door van wil genieten. Je krijgt tips om een beplantingsplan te maken, welke planten goed bij elkaar passen, hoe je ze moet verzorgen, op welke plek ze het best tot hun recht komen en nog veel meer.

‘Planten combineren’ van Modeste Herwig en Jeanne Van Rijs – € 30,99 bij bol.com

5

De Kew Gardener´s gids voor Kamerplanten

In dit boek vind je onder meer tips om zelf cactussen, vetplanten, luchtplanten enz. te kweken. Daarnaast vind je ook heel wat informatie over het kiezen, verpotten, bemesten en vermeerderen van planten.

‘De Kew Gardener´s gids voor Kamerplanten van Kay Maguire’ – € 14,99 bij Standaard Boekhandel

6

Bloemen uit de tuin

Bloemen uit de tuin

Ben of ken je een echte bloemenliefhebber? Dan mag dit boek niet ontbreken in de collectie. Je vindt er uitgebreide informatie in terug over hoe je zelf een weelderige bloementuin aanlegt, zélfs als je geen tuin hebt.

‘Bloemen uit de tuin van Silvia Dekker’ – € 22,5 bij BookSpot

7

Terrarium, 33x groen in glas

Een heuse trend in de plantenwereld: het terrarium. Je kunt deze groene blikvanger kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met dit handige boek!

‘Terrarium, 33x groen in glas’ van Noam Levy en Anna Bauer – € 23,99 bij Standaard Boekhandel

8

De kleine gids voor kamerplanten

De kleine gids voor kamerplanten

Heb je veel verschillende kamerplanten en weet je niet goed welke verzorging iedere plant nodig heeft? Dankzij deze praktische gids weet je snel hoeveel water en zonlicht je groene vriend nodig heeft, en ook hoe je ‘m kunt vermeerderen.

‘De kleine gids voor kamerplanten’ van Emma Sibley – € 13,50 bij bol.com

9

Grow in the dark

Grow in the dark

Planten hebben licht nodig om goed te kunnen groeien, maar wat als je veel donkere plekjes in huis hebt? In dit boek vind je tal van kamerplanten die goed gedijen bij weinig zonlicht.

‘Grow in the dark’ van Lisa Eldred Steinkopf – € 20,99 bij BookSpot

10

Hoe je een plant van je laat houden

We wisten al langer dat met de natuur bezig zijn, goed is voor ons mentale welzijn. En dat geldt ook voor kamerplanten! In dit boek vind je dus niet zozeer inspiratie voor je interieur, maar laat de schrijfster je zien hoe het verzorgen van planten de poort opent naar een beter leven.

Hoe je een plant van je laat houden van Summer Rayne Oakes – € 18,99 bij bol.com

Meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content