Getty Images

Trendy: een bad in je tuin

Door Sara Dekens

Een zwembad of jacuzzi in je tuin is pure luxe, maar zover hoef je niet te gaan voor waterpret in de zomer. Steeds vaker zie je mensen die een (oude) badkuip in hun tuin of op hun terras plaatsen.

Een bad in je tuin: de voordelen

  • Een (oude) badkuip in je tuin is financieel een stuk voordeliger dan een zwembad of zwemvijver en toch kun je er heerlijk in afkoelen als het warm is.
  • Bovendien is het veel flexibeler. Ben je niet tevreden met de plek waar het bad staat? Dan verplaats je het gewoon.
  • Je haalt een deel van de luxe van je badkamer naar buiten. Pure wellness in je tuin!
  • De kinderen zijn er vast dol op. Beter dan een plonsbadje!

Hier hou je best rekening mee

1. De beste plek voor je bad

Ook al kun je het bad verplaatsen als het nodig is, toch kies je best van de eerste keer een goede locatie. Hou er rekening mee dat je niet in het zicht van de buren wilt zitten om te relaxen, maar dat je het bad ook niet te ver van je huis plaatst. Als het wat frisser is buiten, wil je liefst snel weer naar binnen om op te warmen.

2. Koud of warm water

Denk goed na of je het bad enkel wilt gebruiken om af te koelen wanneer het warm is in de zomer, of dat je ook wilt relaxen als het wat kouder wordt. Sommige mensen zweren bij een koudwaterbad, zelfs als het buiten fris is, maar dat is niet iedereen gegeven. Wil je kunnen genieten van warm water, dan moet je je buitenbad aansluiten op je warmwaterleiding. Of je kunt creatief aan de slag en je eigen houtgestookte hottub maken.

3. Onderhoud

Hoe je het nu draait of keert, ook een oud bad in je tuin heeft onderhoud nodig. Vergeet om te beginnen niet dat het water weer weg moet kunnen. Als je (verzorgings)producten gebruikt, dan mag je dit vuile water niet zomaar in je tuin laten weglopen. Denk er ook aan om je bad af te dekken wanneer je het niet gebruikt, anders wordt het veel te snel vies.

4. Inrichting

Een bad zonder meer vraagt natuurlijk om een decoratieve touch. Plaats er enkele planten bij en zorg voor mooie accessoires zoals een rekje met verzorgingsproducten, mooi badtextiel, enkele (rieten) manden en wat kaarsen. Ook verlichting is belangrijk. Enkele gezellige lampjes op zonne-energie zijn niet enkel praktisch, maar bovendien ook milieuvriendelijk.

Laat je inspireren!

Bron: livingetc.com

Nog meer inspiratie voor tuin of terras:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content