Deze mediterrane planten brengen de vakantiesfeer naar je terras

Je hoeft helemaal niet ver te reizen om te genieten van tropische of zuiderse sferen, want met enkele mediterrane planten breng je jouw terras meteen in vakantiestemming. Tuinexperte Laurence toont welke planten hiervoor geschikt zijn en hoe je ze best verzorgt. 

4x mediterrane planten voor een zomers terras

Deze zomer gaan we meer dan ooit genieten van een staycation. We kunnen volop uitstapjes doen in eigen land, maar toch gaat er niets boven relaxen op je eigen terras. Om je buitenplekje onder te dompelen in vakantiesfeer gebruik je niet alleen zomerse tuinmeubelen en accessoires, maar kies je ook mediterrane planten om het plaatje compleet te maken. Net zoals je binnenshuis de ruimte opfleurt met kamerplanten, doe je dat ook buiten op je terras.

Groene tips & tricks van Laurence

Maar welke mediterrane planten kies je nu best om je terras mee aan te kleden? En hoe verzorg je ze, zodat je er de hele zomer – en nog lang daarna – van kunt genieten? In bovenstaande video toont tuinexperte Laurence vier plantensoorten – zowel groene als bloeiende exemplaren – die ideaal zijn om in een pot op het terras te zetten. Daarnaast vertelt ze ook waar je rekening mee moet houden wat betreft de standplaats én deelt ze haar gouden tips om je planten in topvorm te houden. Bekijk de video en laat je inspireren!

Met dank aan Westtoer en Villa Paradis (Koksijde-Oostduinkerke) voor de mooie locatie.

Meer video’s voor de zomer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)