© Faunahuis (c) Jan Vandenhaute

Verbouwplannen? Faunahuis toont je hoe je de natuur inbouwt in je woning

Het Faunahuis in Brakel (uniek in Europa!) is bedoeld voor iedereen die gaat bouwen of verbouwen. Je ontdekt er tal van inspiratie en voorbeelden rond natuurinclusief bouwen. De toekomst!

“Natuurinclusief bouwen”, wat is dat precies?

Natuurinclusief bouwen zoals het Faunahuis betekent dat je bouwtechnieken gebruikt om de fauna en flora in en rond je huis te behouden én te ontwikkelen. Denk aan een invliegopening voor zwaluwen in je huis of een bijenwand aan de muur.

Er bestaat zelfs speciale kalkhoudende mortel waarmee je plantjes op je huis kunt laten groeien. De mogelijkheden zijn er, maar nog niet gekend bij het grote publiek. En daar wil het Faunahuis verandering in brengen.

Van verloederde vakantiewoning naar Faunahuis

Oorspronkelijk was het Faunahuis een verloederde vakantiewoning, helemaal niet natuurvriendelijk. Je kunt dus ook als je wilt renoveren of verbouwen natuurinclusief aan de slag. Iets wat in de toekomst steeds vaker naar zal gekeken worden. Een bezoek aan het Faunahuis levert je vast leuke ideetjes op. Momenteel is het huis nog niet open maar het zal binnenkort te bezoeken zijn op aanvraag via info@faunahuis.be.

Nog meer rond duurzaamheid

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content