Helleborus in april: zo maak je er een prachtig bloemstuk mee

Helleborus in april: zo maak je er een prachtig bloemstuk mee
© Gudrun Cottenier

Helleborus, of ook wel kerstroos of stinkend nieskruid genoemd, is een van onze eerste winterbloeiers. Maar veel mensen maken de fout de bloem te vroeg af te knippen voor in een boeket terwijl je beter wacht tot in april. En eens je kunt knippen, maak je er gemakkelijk een mooi bloemstuk mee.

Helleborus haal je nu in huis

Om niet ontgoocheld te zijn over de korte levensduur, wacht je het best tot in april om Helleborus te verwerken in bloemstukjes of boeketten. Want tegen die tijd blijft de bloem veel langer mooi. Je ziet het wanneer een Helleborus rijp is om geknipt te worden: aan de harde zaaddoos die zich in deze periode van het jaar vormt in het hartje van de bloem.

Een bloemstuk met Helleborus

Onze bloemenexpert Gudrun Cottenier maakte met de Helleborus uit haar tuin dit mooie bloemstuk. Probeer het thuis ook!

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Hou je van bloemschikken? Ontdek deze bloemstukken om zelf te maken:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)