Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Judaspenning: een echte aanwinst voor ieders tuin

In je zomerse tuinborder of in een fijn veldboeket op tafel: de makkelijke maar vooral mooie judaspenning past overal! 

Traag en trouw

Judaspenning is een tweejarige plant met meestal witte of lila-achtige bloemen.

De plant wordt tussen de 75 en 90 cm groot en bloeit tijdens de lente en zomer.

Wil je zelf judaspenning zaaien in de tuin, dan is juni een uitstekende maand om dat te doen. Judaspenning doet er een jaar over voor ze begint te bloeien.

judaspenning
@Getty Images

Zaai zaadjes in een bakje en plant ze in september in de tuin, zo kun je volgend jaar genieten van de lieflijke bloempjes.

Nadien banen ze zichzelf jaar na jaar een weg doorheen je tuin en zaaien ze zich op de meest verrassende plaatsen uit. Spannend!

Judaspenning verdraagt enkele uurtjes zon per dag maar hij gedijt het best in halfvolle schaduw. Ook wat de grondsoort betreft, is hij niet kieskeurig, maar het allerliefste wortelt hij in vochtige, luchtige grond.

judaspenning
Judaspenning heb je in paarse of witte tinten @Getty Images

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Frivole muntjes

De bloemen doen het uitstekend als snijbloemen en passen perfect in een vrolijk wildboeket. Maar ook de zaaddozen zijn geschikt, vooral als je ze droogt. Ze zijn zo decoratief! Bijna té mooi om er niets mee te doen.

judaspenning
Gedroogde zaaddozen van judaspenning @Getty Images

Ook uitgebloeid blijft judaspenning een toppertje in de tuin. Wist je trouwens dat judaspenning zijn naam dankt aan de zaadstengels vol zaaddoosjes die op munten lijken?

judaspenning tuin
Uitgebloeide judaspenning in de tuin @Getty Images

De plant met schattige bloempjes heeft in het Engels een misschien nog mooiere naam: Honesty. Zeg nu eens eerlijk, zie jij de judaspenning al groeien en bloeien in je eigen tuin? Ja toch!

Bron: groenvanbijons.be, Libelle’s tuinkalender

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content