Adventskrans: aftellen naar kerst met dit mooie bloemstuk

Adventskrans: aftellen naar kerst met dit mooie bloemstuk

De aanloop naar Kerstmis is nu écht begonnen. Tijd dus om nu zondag de eerste adventskaars aan te steken! Gudrun van de bloemenschool De Groene Verbeelding maakt haar eigen versie van de adventskrans. En jij kunt hem perfect zelf thuis maken! Kijk je mee?  

Traditie in eigentijds jasje

Het is een traditie om in ere te houden, de adventstijd. Hierbij wordt op de laatste vier zondagen voor Kerstmis een kaars aangestoken, omgeven door groen. Maar wat betekenen die symbolen nu juist?

  • Groen is in het Christendom de kleur van de hoop.
  • De ronde vorm, klassiek een krans – maar hier bollen -, staat symbool voor de wereld.
  • De vier kaarsen betekenen het einde van de vierjaargetijden, maar staan ook symbool voor de verschillende windstreken.

Bloemschikken met een rustgevende betekenis dus. Tijd om te bezinnen en wat bagage los te laten. Wil je graag zelf een adventskrans maken? Laat je inspireren door onderstaande video!

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

GEEF EENS EEN BLOEMSCHIKBOX CADEAU

Op zoek naar een fijne tip voor een creatieveling? Dan is een bloemschikbox misschien wel een goed idee. Gudrun Cottenier is niet alleen onze Libelle bloemenexperte, ze heeft ook haar eigen bloemenschool De Groene Verbeelding. Elke maand stelt ze een bloemschikbox samen met de mooiste bloemen van dat moment.

Al het materiaal dat je nodig hebt voor een eigen unieke creatie vind je erin terug: van het kleinste krammetje tot kraakverse bloemen en ander groen. Een handige stap-voor-stapfiche én videotutorial krijg je via mail, een paar dagen voor je de bloemenbox thuis toegestuurd krijgt. Je hoeft de box enkel uit te pakken, je groene vingers boven te halen en het bloemschikken kan beginnen!

Een bloemschikbox met alle nodige materialen inclusief verzending kost 59 euro. Alle info vind je hier.

Met dank aan Bloemschool De Groene Verbeelding voor de mooie opnamelocatie.

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)