Planten water geven bij droogte: tips van onze tuinexperte

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Onze zomers worden alsmaar heter en droger, wat betekent dat we spaarzamer zullen moeten omgaan met water. Daarom geeft tuinexperte Laurence enkele tips om je planten op een slimme manier water te geven én toont ze welke planten goed tegen de droogte kunnen.

Planten water geven bij droogte: dit kun je doen

Slim water geven

De droge zomers van afgelopen jaren hebben ertoe geleid dat water voor ons een kostbaar goed is geworden. Je terrasplanten rijkelijk besproeien is niet meer aan de orde, dus gaan we op zoek naar slimme en waterbesparende manieren om onze planten toch tevreden te houden.

  • Om te beginnen kan het soort pot dat je kiest voor je plant al een groot verschil maken. En ook de juiste potgrond kan je tot wel de helft aan water besparen.
  • Daarnaast zijn er ook manieren om het water dat je aan je planten geeft, minder snel te laten verdampen.
  • Tot slot toont Laurence je nog een handig systeem om je planten op een spaarzame manier water te geven!

Kies droogte- en hittebestendige planten

De ultieme tip om water te besparen? Kies voor terrasplanten die goed tegen de droogte en hitte kunnen, zoals bijvoorbeeld lavendel. Het is een van de bekendste plantensoorten die graag in de zon staat en weinig water nodig heeft, maar toch uitbundig bloeit. En lavendel is lang niet de enige plant die houdt van volle zon; Laurence geeft nog meer voorbeelden in de bovenstaande video. En ze deelt meteen ook haar gouden verzorgingstips!

Met dank aan Westtoer en Villa Paradis voor de mooie locatie.

Meer ideeën voor een zomers terras:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)