Getty Images

Sla: 3 soorten zaaien om een hele herfst van te genieten

Augustus is een prima maand om je keuken van een herfstvoorraad salades te voorzien. Zaai nu verschillende soorten in volle grond of in kweekbakjes en ‘sla’ hoeft maandenlang niet meer op je boodschappenlijstje.  

Nu zaaien voor de herfst: 3x sla

Een voordeel van soorten sla zo laat te zaaien is dat de plantjes niet zullen doorschieten. Vergeet echter niet de jonge plantjes uit de hete middagzon te houden om te voorkomen dat het blad verbrandt. Deze drie soorten zijn makkelijk te kweken:

Veldsla

Een van de betrouwbaarste blaadjes om buiten te kweken, want de oogst stelt zelden teleur. Ze zijn bovendien een gezinsfavoriet door hun milde, zachte smaak en dus perfect voor talloze lekkere combinaties:

Romeinse sla

Romeinse sla of bindsla is een van de weinige kroppen die zich goed laat grillen. Heerlijk met een beetje pecorino en pijnboompitjes. Zaai meteen in volle grond op de goede plek want de plantjes vinden het niet fijn om verplaatst te worden.

Eikenbladsla

Eikenbladsla is groen met bruine randen en de smaak is nootachtig. Een lekker slaatje voor bij die gezellige kaasschotel-herfstavonden met vrienden. Vind je de smaak te bijzonder? Combineer dan met andere sla-soorten die meer een neutrale smaak hebben.

Hoe je sla nu precies stap voor stap kunt zaaien en oogsten? Dat legt Wim Lybaert je hier haarfijn uit:  Soorten sla uit de moestuin: zaaien, oogsten en opeten

Liefhebber van een eigen moestuin? Mis dan zeker deze artikels niet:

Partner Content