Getty Images

Sneeuwforsythia: daarom verdient hij een plekje in je tuin

Nog op zoek naar een makkelijke struik voor in je tuin waar je veel plezier aan beleeft? Dan is een sneeuwforsythia misschien wel iets voor in jouw tuinborder.

Geur en kleur

Onze groenexpert Laurence Machiels maakte ook dit jaar een prachtige tuinkalender voor Libelle. Daarin deelt ze haar beste tuintips en geeft ze ongetwijfeld iedereen met groene vingers leuke inspiratie. Zo raadt ze ook de sneeuwforsythia aan, want die zorgt al in maart voor geur en kleur!

Abeliophyllum distichum

Een struik voor zowat elke tuin

Laurence Machiels: “Als je een sneeuwforsythia (Abeliophyllum distichum) in je tuin hebt, kun je de zoete geur van deze witroze bloempjes op een zonnige dag in maart niet missen. De bloemen zitten nu op de kale takken, zo meteen volgt het blad, dat in de herfst prachtig paars kleurt. Met zo’n 1,5 meter past deze struik in zowat elke tuin.”

https://www.instagram.com/p/B8CWCh1gvo9/

Plantenpaspoort

  • Abeliophyllum distichum wordt ongeveer 120 tot 150 cm hoog.
  • De plant is winterhard.
  • Hij houdt van een zonnige tot halfzonnige plek.
  • De bodem moet goed waterdoorlatend zijn.
  • De bloemen bloeien in maart en april.
  • Het eivormig blad verkleurt prachtig paars in het najaar.

Wil jij ook de tuinkalender van Libelle? Vanaf deze week (9 maart 2021) zit hij helemaal gratis bij je Libelle magazine. Mis ‘m dus niet!

Ook interessant

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content